2013 SP5

Witam

pytanie w przestrodze....

Zainstalowałem SP5 z 2013 roku i całkowicie zawiesił mój SP4 z 2013 roku.

Korelacja Mam 2014 SP0 na poście.

Czy osoby, które go zainstalowały, mogą mi powiedzieć, czy napotkały jakieś problemy?

A dla tych, którzy tego nie zrobili, bądź ostrożny!

Nie mogę ci tego powiedzieć, ponieważ nie zainstalowałem solidworks 2014SP0, więc nawet jeśli zainstaluję 2013SP5, nie będę w tej samej konfiguracji co ty.

Przepraszam.

Witaj SEPM. Gerald

Mam na swojej stacji roboczej SP5 2013 i SP0 2014 i nie ma problemów z obsługą.

Co masz na myśli mówiąc o "całkowitym sadzeniu"? Solidworks nie chce się uruchomić?

Pozdrowienia.

Czy dodatek SP5 został zainstalowany przez aktualizację dodatku SP4? Ponieważ nie rozumiem, jak SP4 może ulec awarii po przełączeniu na SP5.

To powiedziawszy, muszę zmienić pozycję na SP5, więc mogę trochę poczekać...

Witam

Jeśli dobrze rozumiem Twoje pytanie, zainstalowałeś 2 wersje SW2013 (SP4 i SP5)?

Dlaczego?

Jeśli tak jest, to naprawdę nie jest to zalecane (baza danych rejestru, dane solidworks, baza danych wierceń itp.).

W mgnieniu oka jest tolerowany w 2 głównych wersjach, np. SW2013 w produkcji i SW2014 do testowania, ale duplikowania danych do testowania, aby nie uszkodzić plików.

Pozdrowienia

4 polubienia

Witam @ Wszystkich,

Po co instalować kilka realease tej samej wersji? To dość zaskakujące podejście. 

Dlaczego zachowujecie wersje wcześniejsze niż 2014?

Może właśnie dlatego to błądzi, nowe wydania są tworzone po to, aby zastąpić i poprawić poprzednie wersje.

Cédric.

1 polubienie

@SEPM

Witam

instalacja dodatku SP05 musi być wykonana w formie aktualizacji dodatku SP04.

Jak mówi jmsavoyat, można zainstalować dwie różne wersje na tej samej stacji roboczej (na przykład 2013 i 2014), ale dla każdej wersji ma folder "SolidWorks Data 2013" i inny folder "SolidWorks Data 2014".

Pozdrawiam.

Witam

Nie wyraziłem się jasno, chciałem porozmawiać o uaktualnieniu z SP4 do SP5

Podczas instalacji dodatku SP5 pojawił się komunikat o błędzie.

Po ponownym uruchomieniu solidworks 2013 nie chciał się już uruchamiać z powodu problemu z uszkodzonym plikiem.

Sprawdzając konfigurację oprogramowania (usunięcie programu Windows) nadal byłem w SP4

Zrestartowałem instalację SP5 i nadal ten sam problem.

Musiałem ponownie zainstalować z DVD, aby uzyskać brakujące pliki, które nie zostały pobrane w aktualizacjach.

@Cedric

Dlaczego zachowuję kilka wersji solidworks=> Mam kilku klientów, którzy mają różne wersje

na moim poście mam lata 2011, 2013 i 2014

następnie sprawdziłem, że nie można zainstalować na stacji roboczej 2 upgrade'ów w różnych miejscach

@echaumet

Mam swoje foldery, które są oddzielne, w przeciwnym razie miałbym problemy z przybornikiem.

Jeśli pozwolimy SW zrobić to, co mamy:

DANE SOLIDWORKS

Dane Solidworks (2)

Dane Solidworks (3)

Aby się w tym odnaleźć, prawdą jest, że nazwa z rokiem C jest bardzo dobra

Czy to teraz działa?

Jaki dokładnie jest twój komunikat o błędzie?

Pozdrowienia.

@rmorel

Tak, to działa, ale musiałem wyczyścić moje pliki.

Nie zauważyłem dokładnie komunikatu o błędzie, ale była to kwestia wersji pliku, która była zbyt niedawna.

Zasadniczo, aktualizacja SP5 nie chciała być wykonana całkowicie i kosztem solidworks już się nie uruchamiała.

Podczas aktualizacji SP4 vesr SP5 miałem już zainstalowany SW 2014 SP0. Nie sprawiało mi to żadnych problemów, bez żadnej szczególnej manipulacji.

Udostępniamy jednak nasz folder plików do obsługi wiercenia i zestawu narzędzi. Na moim dysku twardym znajduje się tylko folder "SolidWorks Data" dla oprogramowania SW 2014.

Masz tylko jedno stanowisko w SW w swojej firmie?

Pozdrowienia.

Tak, jestem na jednym stanowisku (jednoosobowy zespół, pracownik, szef, kreślarz, obsługa posprzedażna, sekretarka, zamiatacz itp.)

Właśnie przechyliłem, że przybornik jest normalnie kompatybilny z każdą wersją, jeśli się nie mylę, byłyby to tylko kroki. Z drugiej strony w Danych znajduje się duża liczba parametrów związanych z wersją.

Zamierzam sprawdzić mały punkt na ścieżce ustawień (umieszczonych na innym fizycznym dysku ssd), który konserwacja utworzyła dla rysunków itp.