Rok 2023 zaczyna się od nowości

Cze wszystkim

Jak widzicie, w wyniku Waszych opinii wprowadzono wiele zmian :star_struck:

• 2 "witryny" myCAD: strona główna + forum w końcu się połączyły, aby dać tylko jedną witrynę, jupi!
  • Od teraz, gdy będziesz chciał wrócić do strony głównej, będziesz musiał kliknąć logo myCAD w lewym górnym rogu
  • I kliknij przycisk "wstecz", aby powrócić do pierwszej strony forum
  • Pływające menu znajduje się w lewym dolnym rogu ekranu, aby ułatwić dostęp do różnych usług platformy. Możesz go zamknąć, klikając mały krzyżyk poniżej.
  • Możesz również znaleźć najnowsze wiadomości CAD i branżowe po prawej stronie forum, aby pozostać w kontakcie :wink:

Pozwolę Ci przetestować te nowe funkcje i podzielić się ze mną swoją opinią :slight_smile: . Nie wahaj się, jeśli masz jakieś pytania, aby zadać je bezpośrednio na to pytanie lub przez wiadomość prywatną!
Coralie

4 polubienia

Zatwierdzam wszystkie zmiany, ale uważam, że baner reklamowy powinien zostać nieco mniejszy:

Tutaj zajmuje 1/3 ekranu i prawie nie ma już miejsca na posty na forum (ponadto margines powyżej i poniżej tego obrazu jest również bardzo ważny, więc nawet na dużym ekranie jest miejsce tylko na 1,5 posta.
W przeciwnym razie fuzja jest bardzo mile widziana!

4 polubienia

Witaj @sbadenis ,
Dziękujemy za opinię, ta modyfikacja jest dobrze zaplanowana, w rzeczywistości jest zbyt szeroka, zgadzamy się...

Cze wszystkim

Mała zmiana od dzisiaj: w prawym górnym rogu forum znajduje się przycisk " strona główna ", który pozwala powrócić do strony głównej:

Miłego dnia :slight_smile:
Coralie

1 polubienie

Szkoda, że to nie jest słodki dom

NOooooon nie w głowę... W każdym razie jestem już daleko :crazy_face:

2 polubienia

FYI, poza pisownią i brakiem tłumaczenia, wygląda na to, że przycisk znaku zapytania już nie działa, a punkty XP za mn na stronie nie działają od jakiegoś czasu (ostatnia aktualizacja?)

2 polubienia

@Coralie

Mała anomalia czy nie
Pierwsza linijka, która pojawia się w moim domu na stronie głównej, nie jest zgodna z tym, co jest na samym forum.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witaj @sbadenis ,
Z mojej strony działa przycisk znaku zapytania, jeśli chodzi o XP, poszukam z zespołami technicznymi! Dzięki za info :slight_smile:

Witaj @Zozo_mp ,
Umieściłem małą instrukcję obsługi, którą stworzyłeś, w "przypiętej na górze strony", aby każdy mógł mieć do niej dostęp, ale tak naprawdę jest ona wyświetlana tylko w tej części witryny, a nie na forum, przyjrzymy się temu!

Dla mnie żaden znak zapytania nie działa nawet dla innych linii XP.
Firefox 108.0.2 w celu uzyskania informacji.
I działało to dobrze, gdy forum zostało uruchomione.
Może inni użytkownicy potwierdzą lub nie ten błąd?

Cienki... Może to być błąd specyficzny dla Twojego konta, czekam na opinie innych użytkowników, w przeciwnym razie przyjrzymy się Twojemu kontu!

Cześć Coralie

Obie części są zintegrowane, ale z kilkoma małymi sztuczkami, które wskazują na podział

Po wejściu na myCAD zostaniesz poproszony o potwierdzenie akceptacji plików cookie, a gdy tylko wejdziesz na forum, zostaniesz ponownie poproszony o to samo.
Co nie jest zbyt częste, chociaż nie jest bardziej irytujące niż to :innocent:

Pozdrowienia

@sbadenis

To samo tyczy się mnie "minut spędzonych na"

Ja też używam najnowszej wersji Firefoksa

Pozdrowienia

A dla " ? ", czy to działa dla Ciebie?
image
A dla pozostałych?
Czy tylko ja jestem osobą, dla której jest to zablokowane?
EDIT: po kolejnej próbie znowu działa, gdy go przekraczam, pokazuje mi granice.

Witam @sbadenis

W przypadku znaków zapytania masz tylko ukrytą wiadomość, która jest wyświetlana tylko po najechaniu kursorem na ? za pomocą kursora.

Przez minuty spędzone na stronie nadal mi to nie działa

Uważaj, aby "opublikować komentarz w dyskusji", działa to tylko wtedy, gdy jesteś w grupie. Jeśli istnieje grupa VBA i ktoś wchodzi w interakcję w tej grupie, musi ona działać.
Na przykład zamieściłem komentarz w tuto (który sam w sobie jest grupą) i dał mi trochę XP
Z drugiej strony, bycie śledzonym przez użytkownika pozostaje puste. Może nikt mnie nie śledzi :crazy_face:

1 polubienie

Witam

Właśnie znalazłem funkcję, która nie powinna istnieć

1°) Możliwa jest modyfikacja wiadomości kolegi (gloupss)
2°) Wiadomość na małym ołówku wskazuje datę modyfikacji, ale nie to, kto jest autorem. (re-Gloupss)

Co Pan i moi szanowni koledzy o tym sądzą @Coralie
Osobiście uważam, że nie powinieneś mieć możliwości modyfikowania wiadomości, jeśli nie masz statusu moderatora, a nawet w tym przypadku istnieją zasady graficzne, których należy przestrzegać, aby autor i pozostali członkowie byli poinformowani.

Pozdrowienia

Rzeczywiście, ołówek pojawia się na wszystkich wiadomościach!

Cze wszystkim

Rzeczywiście, wszystkie osoby ze statusem moderatora mogą edytować wiadomości innych użytkowników, jednak myślałem, że przy każdej modyfikacji zostanie wysłane powiadomienie.
Chcesz otrzymać powiadomienie, gdy Twoja wiadomość zostanie zmieniona? (historia zgłoszenia i autora?)

Myślę, że byłoby ciekawie otrzymać ostrzeżenie, jeśli zajdzie taka potrzeba

Coralie cześć,
Ze swojej strony mam również możliwość modyfikacji wiadomości kolegi???.

Wciąż mam informacje o samouczkach, które są bardzo stare lub nawet mają 10 lat, bez linku lub pliku, po prostu udostępniam... Zobaczmy, czy należy je usunąć... Szkoda, bo byłem nimi zainteresowany.
Oto zrzut ekranu. =>

@+.
AR