Witam
Chcę zarządzać plikami komponowania za pomocą EPDM, w tym celu, czy masz metodę zarządzania plikami?
- Czy wygenerowane pliki powinny być zarchiwizowane w tym samym miejscu, co oprogramowanie 3D
- Czy musisz stworzyć konkretny przepływ pracy?
- Konkretna karta danych
- ....
Zasadniczo, czy są jakieś pułapki, których należy unikać ?
Klasa A+
Witam
Dla mnie lokalizacja nie ma znaczenia, mapa danych może być inna, jeśli masz określone kryteria wyszukiwania, przepływ pracy taki sam.
Skłaniałbym się do odpowiedzi, że to zależy głównie od tego, co chcesz robić:
- Połączyć kompozytora z oprogramowaniem, aby zarządzać wzrostami indeksów?
- Samodzielnie zarządzać komponowaniem?
- ...
@+
3 polubienia
Myślę, że zrobię, jak z rysunkami skomponować je do ewolucji indeksu.
Może nie powinieneś próbować "być upartym" (cudzysłów ma na celu złagodzenie sedna sprawy ;-) ) Aby utrzymać kompozycję w tym samym indeksie co rysunek, doświadczenie pokazuje, że szybko jesteś prowadzony do ewolucji 2 w inny sposób: jeśli wykonasz na przykład procedury edycji, twój rysunek może być dobry, ale możesz otrzymać informację zwrotną od edytora, aby zmodyfikować tylko swoją procedurę, a więc fragment podpowiedzi na temat Kompozytora, a nie na rysunku.
Chyba, że masz 2 poziomy indeksu, mniejszy i główny.
I to nawet poza EPDM
2 polubienia
Szybkie pytanie o Twoją metodę pracy pod kompozytorem:
Czy używasz plików .smg (wszystkie obudowane) czy .smgProj (rozstrzelone geometrie, widoki, sceny i xml)?
W przypadku lokalizacji plików ma to wpływ na wiele rzeczy.
Wynika to z faktu, że biorąc pod uwagę powiązanie między geometrią Composera a geometrią SolidWorks, sensowne jest przechowywanie pliku .smgGeom w folderze blisko źródła .sldasm.
Z drugiej strony, plik "publikacji" .smgProj lub .smgXml nie musi być specjalnie wyposażony w geometrię SolidWorks. Plik ten może znajdować się w folderze "Marketing" lub "Obsługa posprzedażna" w równoległej strukturze drzewa i podążać za własnymi przepływami pracy i zestawami indeksów.
Rzeczywiście, w dziale marketingu lub obsługi posprzedażnej walidacje lub ewolucje dokumentów technicznych lub instrukcji są często mniej powtarzalne niż ewolucje geometrii SolidWorks przez biuro projektowe. Indeksy będą się zatem bardzo szybko rozchodzić, ale nie ma to znaczenia, o ile plik .smgGeom pozostaje mniej więcej na bieżąco z ewolucją geometrii SolidWorks.
Będę zainteresowany poznaniem Twojej metodologii, gdy będzie już dobrze wdrożona. rzeczywiście, sam nie mam EPDM, ale jestem bardzo zainteresowany zachowaniem plików Composer w EPDM w przypadku, gdy ewoluujemy w kierunku tego systemu zarządzania danymi technicznymi. W szczególności, aby dowiedzieć się, co dzieje się z linkami między .smgProj i .smgGeom i innymi w przypadku przeniesienia tego ostatniego...
Z góry dziękuję za opinię.
Pozdrowienia
3 polubienia