Witam
kto zna i pracuje z log 3 D VIA
Spojrzałem na klocki i chciałbym poznać opinie na temat tych produktów
Dziękuję @ wszystkim za odpowiedzi
@+
Witam
kto zna i pracuje z log 3 D VIA
Spojrzałem na klocki i chciałbym poznać opinie na temat tych produktów
Dziękuję @ wszystkim za odpowiedzi
@+
Cześć GT22;
Cóż, szczerze mówiąc, jeszcze z tym nie pracuję.
Ale miałem okazję przetestować!
Czasami wykonuję i projektuję maszyny specjalne (środki do montażu wielu komponentów i środki kontroli wtryskiwanych części z tworzywa sztucznego).
Czasami jestem proszony o przygotowanie dokumentacji technicznej, aby wyjaśnić, jak umieścić elementy, w jakiej kolejności, w jakim miejscu... krótki!
Muszę przejść przez klasyczne 2D i 3D z całą pracą, która wymaga, wiesz, o czym mówię!! co prowadzi do dużej straty czasu, a przede wszystkim do znaczącego ciosu!
Dzięki kompozycji 3D Via wszystko jest maksymalnie uproszczone i bardzo płynne pod względem nauki! Widoki, szczegóły, rozstrzelone obrazy, interaktywne adnotacje... Mogę tak wymieniać i wymieniać z najlepszymi !!
Oszczędność czasu, a przede wszystkim zysk ekonomiczny, ale także zysk w zakresie jakości dokumentacji technicznej!
Zastanawiam się też nad integracją tych logów. Najlepiej byłoby, gdybyś mógł je przetestować po kolei.
No to nie mam zamiaru wrzucać linków czy nic skoro jesteście tak samo ciekawi jak ja z tego co już widziałem ;)
Mówiąc wprost: bardzo dobrze zaprojektowane, proste i BARDZO skuteczne oprogramowanie!!
Cédric.
Witam
Tak więc ze swojej strony używam go w mojej firmie do tworzenia widoków rozstrzelonych, ale także i przede wszystkim 4D.
Będąc w branży budowlanej, wykonuję sekwencje konstrukcyjne dla różnych konstrukcji.
Pozwala to również na tworzenie instrukcji obsługi, z którymi każdy może zapoznać się za pomocą bezpłatnej przeglądarki lub w .pdf
Jest to bardzo proste i intuicyjne (nie mam żadnej akcji w systemie Dassault lol). Myślę, że każdemu może to ujść na sucho. Axemble oferuje pół dnia "odkrywania" tego oprogramowania, zrobiłem to i nie żałuję. Dzięki temu możesz odkryć kilka wskazówek, a także podstawy...
Szczerze mówiąc, jest to dobre narzędzie pracy.
Powodzenia
Yann