Witam
W przypadku korzystania ze szkicu umieszczonego istnieje kilka opcji wyboru początku układu współrzędnych (niejawny, początek układu współrzędnych części, rzut punktu pa i inne...)
Dobrze rozumiem te różnice, z wyjątkiem dwóch pierwszych (implicite i pochodzenia utworu).
Czy masz jakieś elementy wyjaśniające te 2 wybory?
Mały przykład tych dwóch wyborów byłby dla mnie bardzo przydatny (dzwonię trochę do Francka).
Dziękuję za pomoc.
Do zobaczenia wkrótce
Witam
Myślę, że mogę odpowiedzieć
W przypadku opcji "Początek układu współrzędnych części" układ współrzędnych szkicu będzie rzutem układu współrzędnych elementu w szkicu.
Opcja Niejawna jest przydatna w przypadkach, gdy obsługa szkicu nie jest planem. Na przykład, jeśli twoje wsparcie składa się z 2 przecinających się linii (nie wiem, do czego to służy, ale możemy). Układ współrzędnych szkicu zostanie utworzony na przecięciu linii.
Osobiście korzystam tylko z planów i nie mogłem Ci więcej pomóc w tej kwestii
Witam
Podczas tworzenia Pozycjonowanego szkicu z początkiem układu współrzędnych części, osie H i V będą miały jako początek rzutowany punkt początku układu współrzędnych części
W przypadku niejawności twój początek będzie znajdował się w miejscu, w którym klikniesz, aby wybrać płaszczyznę, a twoje osie będą równoległe do osi części
Witam
Niejawny : Początek układu współrzędnych szkicu odpowiada rzutowi na podporę szkicu początku układu współrzędnych części (normalna) do poprzednio wybranej podpory szkicu .
Początek układu współrzędnych części : Umożliwia wymuszenie takiego samego zachowania jak (Niejawne) podczas wybierania 2 linii prostych lub płaszczyzny układu współrzędnych jako podpory szkicowania.
Załączam film ilustracyjny
@ m.jeanpierre
Czy jestem zainteresowany manipulacją ? (tam, gdzie idziesz, aby kliknąć, nie działa)
"W przypadku niejawności twój początek będzie znajdował się w miejscu, w którym klikniesz, aby wybrać swoją płaszczyznę, a twoje osie będą równoległe do osi pomieszczenia"
ep-implicite.mp4
1 polubienie