Dobry wieczór
Chciałbym tylko wiedzieć, do czego służy "Zgodnie ze standardem", który pojawia się domyślnie na liście rozwijanych warstw.
Dziękuję
calque_selon_la_norme.jpg
Dobry wieczór
Chciałbym tylko wiedzieć, do czego służy "Zgodnie ze standardem", który pojawia się domyślnie na liście rozwijanych warstw.
Dziękuję
Dobry wieczór Alain
Czy nie byłoby to jak warstwa "defpoint" w Autocad?
Domyślna warstwa specjalna z ASME Y.14.41-2003
To wszystko, co udało mi się znaleźć.....
Pozdrawiam nyko
To bardzo dobre pytanie
i jestem ciekawa, jakie odpowiedzi nadejdą ;-))
@+.........
W swoich opcjach wypełniasz standard przycinania, którego używasz, domyślnie wydaje mi się, że jest to norma ISO, która jest wypełniona w Solidworks.
Pozwala to dostosować wszystkie parametry rysunku , takie jak bąbelki, style obrysu itp., itp.
Przyjrzyj się dostępnym opcjom po otwarciu rysunku (zobacz zrzut ekranu)
W opcjach "właściwość dokumentu" można skonfigurować warstwy wszystkich obiektów graficznych: wymiarowanie (liniowe, kątowe itp.), referencje, dymki, notatki itp. (gdzie istnieje możliwość wyboru warstwy).
Użycie opcji "zgodnie ze standardem" pozwala na umieszczenie obiektu bezpośrednio w warstwie konfiguracyjnej bez konieczności ręcznej zmiany warstw. W moim przykładzie wymiar liniowy jest umieszczany na warstwie wymiarowej, a odniesienie jest umieszczane na warstwie odniesienia.
W rzeczywistości nazwa jest źle dobrana. Moim zdaniem nie powinno być powiedziane "zgodnie z normą", ale "zgodnie z konfiguracją".
Mam nadzieję, że moje wyjaśnienie było jasne :)