Witam
Co sądzisz o subskrypcji MyCadServices?
Witam
Co sądzisz o subskrypcji MyCadServices?
Witam
To zależy od tego, który poziom wybierzesz:
http://www.mycadservices.com/store/fr/customer/account/login/
Infolinia jest sprawna, ale Lynkoa też!
Subskrypcja uprawnień uprawnia do korzystania z narzędzi MyCAD i wielu innych rzeczy, a warto!
Nie moglibyśmy się teraz obejść bez SmpartProperties, po tym wszystko zależy od Ciebie zgodnie z cenami każdego narzędzia, ale należy zauważyć, że jeśli kupisz narzędzie na Lynkoa, nie jestem pewien, czy masz prawo do aktualizacji, jeśli w szczególności zmienisz wersję SolidWorks.
Redagować:
Uważam, że dostęp do rowerów jest również wygodny, nie trzeba szukać na TracePart AND Padenas, na stronie MyCADservices, wiesz bezpośrednio, który dostawca i na której stronie, i możesz uzyskać do niego dostęp jednym kliknięciem!
Preferowany pakiet jest tego wart tylko ze względu na narzędzia MyCAD i inteligentne właściwości!! Istnieją fajne narzędzia, takie jak smartbom, do tworzenia układu liniowego, naprawdę nie jest źle!
Cześć Stéphane.
Oczywiście narzędzia są naprawdę przydatne. Oczywiście istnieją SmartProperties, ale SmartBom, Integration czy BatchConverter są naprawdę wygodne w użyciu, a przede wszystkim oszczędzają dużo czasu i usuwają dużą liczbę możliwych błędów. Dodatkowo Elearning dostępny z subskrypcją uprawnień pozwala na ich poprawne wykorzystanie.
Lynkoa nigdy nie zastąpi Hotline, jest to moja osobista opinia, ponieważ ta ostatnia umożliwia bezpośredni dostęp do twórców narzędzi i może zgłaszać błędy do SolidWorks.
Podsumowując, szczerze uważam, że warto. Nawet jeśli Państwa firma posiada tylko jedną lub dwie licencje SolidWorks.
Podaj nam więcej informacji, jeśli chcesz uzyskać bardziej szczegółowe informacje.
Pozdrowienia.
Podobnie jak wszyscy inni, narzędzia MyCADTools są naprawdę dużym plusem.
SmartProperties, BatchConverter, Powerprint, Update Version, Integration (bardzo dobre i bardzo kompletne narzędzie) narzędzia, które wydają się proste, ale oszczędzają dużo czasu. Aby niczego nie zepsuć, są dość ergonomiczne!
Infolinia jest sprawna (a nawet wytrwała!) i profesjonalny !!
Od roku nie mam już do niego dostępu (zmiana firmy), a mój nowy dystrybutor jest lata świetlne od tego typu narzędzia. ;((
Witam!
Podobają mi się negatywne recenzje, więc niektóre z nich dam ^^
Samochody dostawcze są całkiem dobrze wykonane, ale nigdy nie użyjemy ich wszystkich... Są one bardzo specyficzne dla niektórych zastosowań... Lepiej kupić vana, który będzie Ci służył jako bezpieczny , niż kupować wszystko i zdawać sobie sprawę, że jest tylko jeden, który jest dla Ciebie naprawdę przydatny... A potem w dniu, w którym zmieniasz skrzynie biegów i nie masz już swoich vanów, okazuje się, że jesteś zupełnie zagubiony, musisz nauczyć się obsługi SW od nowa ;p
W końcu... To tylko moja osobista opinia, moja firma wykupiła subskrypcję privilege i stwierdziłem, że było to trochę pieniędzy wyrzuconych w powietrze, z kilkoma makrami, kilkoma dobrze przemyślanymi konfiguracjami, dwoma lub trzema skrótami... Naprawdę nie musisz mieć tego wszystkiego...
Mały pozytywny punkt dla drogi: Infolinia jest naprawdę sprawna, szybka, a ludzie po drugiej stronie linii są naprawdę wyrozumiali i przyjaźni!!
Polecam subskrypcję Support, abonament Privilege to trochę za dużo jak na mój gust ;)
Pozdrowienia
Joss
Nie należy mylić umowy serwisowej SolidWorks (która daje dostęp do "doskonałej" infolinii Axemble za pośrednictwem strony Mycadservice) z dostępem do uprawnień Mycadservice, które dają dostęp do narzędzi.
Dla mnie inwestycja w "Mycadservices Privilege" jest tego warta. Wiąże się to z kosztami (dość nieistotnymi, jeśli jesteś klientem Axemble , myślę, że w porównaniu z umową serwisową SolidWorks), więc musisz z niego korzystać i nadużywać, aż będziesz spragniony!!!!
@JOSS. G:
Prawdą jest, że nie korzystamy ze wszystkich narzędzi daleko od tego, być może Axemble powinien pomyśleć o jednym lub więcej "pakietach narzędziowych" w szczególności z
Zgadzam się z @Lucas P: Lynkoa jest dziś bardzo wydajna w przypadku problemów z SolidWorks (dzięki nam wszystkim) i szybsza niż Hotline w 90% problemów.