Dostęp do niektórych funkcji

Witam

Pracuję z Soliworks 2011, 64 bity

Od jakiegoś czasu podczas otwierania moich plików otrzymuję następujące ostrzeżenie:

Nie można załadować biblioteki DLL Solidworks:
GdtAnalysisSupport.dll

Po kilku kolejnych usunięciach wiadomości, w końcu mam dostęp do mojego rysunku.

Ponadto zwracam uwagę na ukradkowe i sukcesywne otwieranie ostatnich rysunków części związanych z montażem w trakcie otwierania.

Z drugiej strony, gdy montaż jest otwarty (dzisiejsze zaskoczenie ), niektóre funkcje (np. powtarzanie liniowe) są niedostępne.

Mimo moich kolejnych rekonstrukcji, nic nie pomaga.

Czy ktoś może mnie poinformować o tym problemie

Z góry dziękuję

Larghetto

1 polubienie

Spójrz na wolny zasięg na swoim dysku twardym

Możesz mieć - 15% za darmo

@+ ;-)

2 polubienia

Witam, dziękuję za odpowiedź

zajęte miejsce: 131 GB
Wolne miejsce 241 GB
Pojemność: 372 GB

Biorąc pod uwagę te dane, nie sądzę, aby problem z tego wynikał

Szukając przyczyny, właśnie zdałem sobie sprawę, że funkcja powtarzania działa podczas otwierania części, a nie w przypadku złożeń

1 polubienie

możesz wyjaśnić trochę więcej

Pewnie

powtórzeń, które chodzą po utworze

A to nie działa w zespołach

na zgromadzeniach muszą przynajmniej tak postępować

Włóż część x razy i nie powtarzaj jej

Powtarzając to, masz czas na pół x którego nie widzi twoja nomenklatura

Z drugiej strony, gdy wstawisz x razy tę samą część, zobaczy X części

@+

1 polubienie

Solidworks zawiesza się lub daje dostęp do funkcji (wyciągnięcie, wgłębienie, powtórzenie, fazowanie itp.)gdy spełnione są warunki wymagane do wykonania funkcji.

Jest to oczywiste, kiedy chcesz wyciągnąć szkic, a szkic nie jest zgodny

Nie skupiam się na powtórzeniach i wiem, że nie korzystamy z tej funkcji na etapie utworu, ale co mnie niepokoi, otwieram zespół, który nie ma żadnych wad, nie mam otwartej żadnej innej części czy zespołu i widzę, że jeśli chcę poćwiczyć powtarzanie części mojego zespołu, to Nie mam dostępu do tej funkcji, w rozwijanej liście  rozwijanej niektóre funkcje są zamrożone: ekstruzja, powłoka, powtórzenie liniowe

Jeśli zgadzam się z ekstruzją i powłoką, nie zgadzam się z powtórzeniem

1 polubienie

Pokazuje zrzut ekranu

i dobrze wyjaśnij, nie rozumiem twojej prośby

lub plik od 2011 r.

chcesz powtórzyć funkcję w części zespołu

Musisz tylko otworzyć swój pokój i zrobić to powtórzenie w części

A przede wszystkim nie zapomnij zapisać tej modyfikacji w swoim montażu, ale także w swojej części 

Będziesz więc miał udział w modyfikacji, ale zachowa swoją nazwę

@+ ;-)

1 polubienie

Z drugiej strony, jeśli wracam do praktyki powtarzania, to nigdy nie spotkałem się z żadną niespójnością między liczbą powtórzonych utworów a ilością ogłoszoną w nomenklaturze.

Zawsze uważałem, że powtarzanie zmniejsza ciężar rysowania, co doprowadziło mnie do tej praktyki.

Nieufnie podchodzę tylko do komponentów symetrycznych.

Nie zgadzać się?

@+

1 polubienie

Witam

To normalne... Są to funkcje, które mają zastosowanie do części, a nie do złożenia, chyba że edytuje się część w złożeniu... Jedynym, który sprawdza się w montażu, jest usuwanie materiału, ponieważ można go udostępnić w kilku pomieszczeniach...  

2 polubienia

Załączony zrzut ekranu

Apel jest otwarty, nie mam dostępu do próby

cpi_ecr_escu_vbr.jpg
1 polubienie

Co to jest to delirium,

Chyba starzeję się na poważnie...

Tutaj nie jestem w stanie zrobić powtórki w istniejącym zgromadzeniu

Jednak na zrzucie ekranu widać,  że przed moim problemem zrobiłem już co najmniej 2

(lokalne powtórzenie liniowe 1 i 2)

1 polubienie

Czy próbowałeś naprawić oprogramowanie??? Wykonując następujące czynności:

Panel sterowania\Wszystkie panele sterowania\Programy i funkcje, a następnie kliknij prawym przyciskiem myszy solidworks i zmodyfikuj, a następnie Napraw indywidualną instalację (na tym komputerze)

1 polubienie

Witam

Tak, wykonaj powtórzenie w montażu.

Zobacz wydrukowany ekran lub wstaw=>powtórzenie komponentów=>powtórzenie liniowe.

Niech Moc będzie z wami.

3 polubienia

Witam

Czy po przejściu przez menu Wstaw tekst masz dostęp do funkcji, które Cię interesują?

Mam wrażenie, że skonfigurowałeś swoje ikony i umieściłeś funkcje trybu części w trybie montażu....

Prawdopodobnie się mylę, ponieważ miałbyś ten problem od dawna, ale jeśli kiedykolwiek to zrobiłeś ostatnio, może to być wyjaśnienie.

Spróbuj więc sprawdzić, czy wszystko jest w porządku, przechodząc przez menu Wstaw lub wyświetlając karty Widok/pasek narzędzi/ i sprawdź menedżera poleceń, aby zobaczyć, czy ikony są tutaj aktywne.

@+

2 polubienia