Uważam, że ten materiał nie istnieje domyślnie w SolidWorks, więc musi być tworzony (jeśli jest często używany), lub fragmentarycznie, albo zmodyfikować właściwość w 3D (Właściwości pliku > > niestandardowe właściwości > Materiał lub materiał) i napisać E24 w formie ocynkowanej, lub modyfikując kasetę bezpośrednio, klikając prawym przyciskiem myszy edytuj mapę bazową w 2D, oraz poprzez modyfikację tekstu (tracimy "materialne" powiązanie z 3D, a więc mniej praktyczne).
Aby odpowiedzieć na Twoje pytanie, jak sprawić, by pojawił się on automatycznie w tabelce rysunkowej:
Musisz zrobić kopię najbliższego materiału z listy w sekcji "edytuj materiały" i wkleić go do materiałów niestandardowych. Po wklejeniu możesz edytować prawie wszystko, klikasz zapisz i swój materiał i tworzysz na dobre.
Ponadto możesz również umieścić go w swoich ulubionych, aby mieć szybszy dostęp: aby to zrobić, po prostu przejdź do zakładki ulubionych i kliknij "dodaj", a kiedy będziesz na swoich częściach, wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy "materiał" i zostanie on wyświetlony.
Do tego stopnia, miejmy nadzieję, że to jest jasne.
Witam Jeśli chodzi o stal, mam pracę do wykonania na studiach. Wybrałem motyw wibrującej miski. Nie będąc ekspertem, czy mógłbyś mi wyjaśnić różnicę między stalą nierdzewną 304L i 316L. Rzeczywiście, rozumiem, że firmy produkujące tego typu systemy oferują te dwie alternatywy w zależności od sektora działalności. Dziękuję bardzo :)