Obecnie korzystamy z wersji SolidWorks 2025 Professional SP5 i próbujemy włączyć koszty. Ustawiłem przycisk w interfejsie, ale proste kliknięcie nie uruchamia żadnej akcji (menu się nie otwiera i nic się nie dzieje).
Czy masz pomysł, jaką procedurę wykonać lub jakieś konkretne ustawienie, które warto sprawdzić, aby aktywować ten moduł?
To tak naprawdę szef firmy poprosił mnie, żebym znalazł moduł (obecnie jestem na stażu), a gdy testowałem, że nie dało się go uruchomić, mieli wersję profesjonalną.
Sprawdziłem tę część przed postem, nie znalazłem żadnego pliku kosztującego na ich komputerze. Nawet wydawcy, który powinien istnieć, nie znalazłem
Ich informatycy ponownie zainstalowali solidworks na dwóch stacjach roboczych, na pierwszym module funkcji kosztowania, ale na drugim nadal nie działa. Ale wydaje się, że jest coś, czego nie rozumiem
Poniżej Solidworks jest to zaznaczone
A w moich produktach, wchodząc na szczyt na Solidworks, mam to:
Chciałbym podać dwie najlepsze odpowiedzi , bo podałeś mi te dwie informacje, z wyjątkiem tego, że ponownie zainstalowali Solidworks, bo faktycznie zapomniał zaznaczyć pole modułu kosztownego