Mam symetryczny utwór, nad którym pracuję. Tylko za każdym razem, gdy modyfikuję lub kontynuuję pracę nad moją oryginalną częścią, część symetryczna nie aktualizuje się, pozostaje w stanie, w którym wykonałem symetrię. Czy istnieje sposób na powiązanie mojej części symetrycznej z częścią oryginalną?
Czy zajrzałeś do opcji symetrii, jeśli nie zerwałeś więzi z oryginalną częścią??? A jeśli wykonasz CTRL-Q lub dwukolorowe światło, symetryczna część zostanie zaktualizowana??? Zobacz link do załączonego samouczka:
Jeśli jest to złożenie, sprawdź opcje, aby zobaczyć, czy jest zaznaczone pole wyboru Zarządzanie dużymi projektami, jeśli tak, zaznacz pole wyboru Sprawdź i aktualizuj wszystkie komponenty automatycznie.
Opcje --> Opcje systemu --> Zestawy.
Jeśli wybrano tryb złożenia złożonego, a zespół przekracza maksymalną liczbę części, usuń zaznaczenie pola wyboru Nie buduj ponownie w oknie zespołu (ta sama ścieżka powyżej).
Alternatywnie można zwiększyć liczbę składników potrzebnych do włączenia tych właściwości (niezalecane)
Jest to użycie "słynnego odniesienia zewnętrznego" (które może mieć kilka form)
W zależności od opcji w oprogramowaniu: zadaje użytkownikowi pytanie, lub wykonuje wcześniej wybraną akcję.
Generalnie wystarczy włożyć oryginalną część do SW (czyli ją otworzyć),
Następnie otwórz pokój, który chcesz zaktualizować.
Jeśli nie zostanie zaktualizowany, może być konieczne zapamiętanie kontekstu symetrii, czyli ASM, w którym została wykonana). W przeciwnym razie musisz zobaczyć ustawienie odwołania zewnętrznego, klikając prawym przyciskiem myszy nazwę pliku w drzewie tworzenia, a następnie "Lista odwołań" (w zasadzie mamy 3 opcje: dynamiczne, tj. przeliczane przy każdym, zablokowane z możliwym powrotem lub przerwane, ale bez możliwości powrotu).
Wiedząc, że w przypadku części symetrycznej nie ma potrzeby przechodzenia przez złożenie, aby było symetryczne .
Wystarczy wziąć część PRT, wybrać płaszczyznę symetrii (płaszczyznę podstawową?), a następnie "wstaw, część symetryczna"
A.Leblanc To jest to, o czym mówiłem, to jest ustawienie "zewnętrznych odniesień"
i Część Symetrii, podobnie jak inne funkcje, są w rzeczywistości "odniesieniami zewnętrznymi"
(i jak to często bywa, jest używany bezkrytycznie przez tych, którzy "odkrywają" tę funkcję, a następnie nasycają oprogramowanie, gdy problem leży gdzie indziej...)