Administrator

Witam wszystkich i @ All

Chciałbym zapisać mapę bazową, a SW nie chce tego robić, ponieważ nie jestem w adminie.

Czy można przejść do admin bez wychodzenia z SW, a następnie ponownie wejść w status administratora.

Dokonałem wielu zmian w mapie bazowej i jeśli opuszczę zadanie bez zapisania mapy bazowej, zmiany zostaną normalnie utracone.

Dziękuję za rady i opinie!

Pozdrowienia

Ogólnie rzecz biorąc, prawa administracyjne mają większe zastosowanie w zależności od ścieżki, w której chcesz zapisać (wypróbuj na kluczu USB lub na pulpicie)

Następnie w panelu administracyjnym możesz przenieść lub nadpisać swój plik.

Wiadomość została utracona   Grrrrr! podczas wysyłania! Błąd Lynkoa! Znowu to robię!

1°) Zapisałem mapę tła na pulpicie, a następnie umieściłem ją w menedżerze plików systemu Windows w katalogu szablonów.

2°), gdy jestem w trybie administratora, ponownie otwieram rysunek MEP ==> Otwieram mapę bazową ==> Nieznacznie modyfikuję mapę bazową i zapisuję ją. Tym razem SW nie narzeka.

3°) Próbuję utworzyć nową instalację do Parlamentu Europejskiego z inną częścią i teraz nie mam żadnych informacji w szablonach, podczas gdy informacje są dostępne zgodnie z systemem Windows

KRÓTKI! Jestem zagubiony w jabłkach.

probleme_2021-12-17_16_10_01-solidworks_template_et_modeles.jpg

Dostępne są 2 typy plików, drwdot (szablon rysunku) i slddrt (tło)

Lokalizacja, w której zapisujesz plik slddrt, jest lokalizacją plików szablonów, więc nie zapisujesz go we właściwym formacie

Otwierasz oprogramowanie, następnie swój plik sldprt, zapisujesz jako i wybierasz szablon dokumentu (*.drwdot), zapisujesz go w tym samym miejscu i powinieneś go mieć w zakładce.

Polecenie sldprt ma miejsce, gdy klikniesz prawym przyciskiem myszy właściwość w arkuszu lub gdy ją dodasz:

2 polubienia

Dobry wieczór @sbadenis 

Dziękujemy za cierpliwość.

Zrobiłem to, co powiedziałeś, ale nie jestem pewien, czy zrozumiałem.

Udało mi się zmodyfikować mapę bazową, aby zapisać ją w trybie administratora. Teraz automatycznie daje mi 3 widoki i dodatkowo widok iso. Wziął pod uwagę zmiany i to się liczy

Zostawię to w ten sposób, aby pozwoliło mi to na zrobienie mojego posła do Parlamentu Europejskiego.

Jestem w V 2019 Aby wszystko wróciło do ideału, będę musiał przełączyć się na V 2O21 z konserwacją (i tam kłuje).

Jeszcze raz DZIĘKUJEMY!  ;-)   ;-) ;-)

Pozdrowienia

Wracam do tematu

Ta historia o związku między DRWDOT a slddrt nie jest szalona.

Dobry! Z brakującą garścią włosów i twoją pomocą, myślę, że w końcu udało mi się zrobić to, co musiałem zrobić.

Pozdrowienia

WIELKIE PODZIĘKOWANIA Sébastien