Wyświetlanie bloków rysunkowych w formacie PDF, wizualizacja, która się zmienia?

Witam

Nie mogłem znaleźć tematu, który by o tym mówił, więc przychodzę tutaj.

Podczas zapisywania rysunku w formacie pdf zmienia się sposób wyświetlania moich bloków.

W moim dokumencie bloki reprezentują symbole smarowania. W formacie pdf bloki te stają się lekko przezroczyste i można zobaczyć mechanizm, który się za nimi kryje.

To tak, jakby zajmowały tylne siedzenie podczas zapisywania jako plik PDF. Są więc znacznie mniej widoczne. :/

Czy masz jakieś rozwiązania?

Dziękuję!

visuel_blocs_lub.png

Witam

Chciałbym zaznaczyć, że mówię tutaj o wypełnieniu mojego bloku, który staje się przezroczysty. 

Jeśli drukuję MEP bezpośrednio, nie ma problemu, ale jeśli generuję plik PDF, wypełnienie mojego bloku staje się przezroczyste. 

Jeśli definiuję warstwy, niczego nie zmieniam.

Kopię dalej...  

Witam

Przechodzisz bezpośrednio przez rejestrację PDF SW lub używasz drukarki wirtualnej typu: Cuter PDF Writer (której faktycznie używam, gdy tylko tworzę PDF), oto link na wszelki wypadek: https://www.pdfpro10.com/fr/o/writer/LP/V1/?product=pdfwriter&utm_source=google&utm_medium=ppc&utm_term=pdf%20writers_p&utm_content=ad3&utm_campaign=FRA-S_PDF-Writer

Oczywiście pod warunkiem, że masz prawo zainstalować go na swoim komputerze.

Radzę  przekonwertować ten typ pliku na ( dwg), a następnie zintegrować go z blokiem.

Dziękuję za wasze reakcje.

@FUZ3d Próbowałem automatycznego nagrywania przez PDM, a także nagrywania ręcznego, ale nic nie pomaga. O dziwo z wirtualną drukarką działa dobrze, ale to głównie automatyczne nagrywanie mnie tutaj interesuje.

@dlebrun_1 spróbuję, dziękuję!

@blazyf nie zrozumiałem poprawnie, gdzie znajdę tę opcję? Czy to przez twój link?

Znalazłem rozwiązanie.

Jak sądzę, @Blazyf miał na myśli, musisz pobawić się stylem wyświetlania danych widoków rysunku.

W przeciwieństwie do tego, co zwykle robię, nie musisz mieć stylu wyświetlania "wysokiej jakości" , ale "jakości roboczej".

Ponadto, zapisując jako plik PDF, upewnij się, że zaznaczyłeś opcje zapisywania i odznacz "Wysokiej jakości cieniowane krawędzie".

Dziękuję Wam wszystkim