Graficzny rysunek wyświetlacza ciała

Cześć,

Otrzymałem plik ze skanu. Ten plik jest .stl lub .obj, w zależności od strefy. Nie mogę go otworzyć w głośności podczas importu, bo jest za ciężki, a otwarcie w surface wystarcza mi. Odtworzyłem kilka powierzchni i staram się upewnić się, że nie będzie ingerencji w mój projekt.
Problem pojawia się, gdy przechodzę do rysowania moich zespołów, a tłówka grafiki nie jest wyświetlana, mimo że pozwala dać cały kontekst.
Czy masz jakieś rozwiązanie, żeby go wyeksponować?

Dziękuję

Witam i witam;

Potrzebujemy trochę więcej kontekstu:

Która wersja Solidworks?
Czy twoje " ciała graficzne " nie pojawiają się ostatecznie w formacie Solidworks? (sldasm / sldprt) czy pozostały jako dokomplety 3D-connect, albo gorzej, z pojęciem " obwiednia "?

Uwaga: nigdy nie wahaj się dodać zrzutów ekranu, aby określić swoje problemy... (ale rozumiem, że ta opcja nie jest jeszcze aktywna podczas pierwszych wiadomości).

Cześć,

Dziękuję za wiadomość. Moje grafiki ciała są zapisane w formacie SLDPRT. Jestem na SW2026 SP0 (miałem ten sam problem z SW 2024).
Dołączam zrzut ekranu mojego montażu (nie mogę umieścić wszystkiego dla prywatności).
Na niebiesko to powierzchnie, które odtworzyłem. Nie mogę tego robić wszędzie, zwłaszcza na naturalnym terenie, ale przynajmniej widzę kolizję i ustawiam swoje elementy.
Z drugiej strony, gdy tylko przechodzę do rysunku, ciało graficzne znika i pozostają tylko powierzchnie, które odtworzyłem. To sprawia, że mój klient nie może zobaczyć implantacji ani zakłóceń.

Wow!
Nie spodziewałem się tego :sweat_smile:, ale jest to ciekawe i wystarczająco ładne.
Myślę, że problem leży bardziej w ograniczeniu pamięci sprzętowej (RAM), w tym przypadku Solidworks sam podejmuje kompromisy...
jak to wygląda, zapisując swój asembl lub rysunek w formacie Edrawing (na przykład)? Czy pole nadal jest niewidoczne?

Podobny wpis może dać pewne wskazówki:

Oto komunikaty o błędach dotyczących e-rysunków.
Próbowałem też przesłać to na dysk 3D experience, aby udostępnić to klientom, ale też nic się nie wyświetla.

image

To nie jest problem pamięci, bo zespół otwiera się w mniej niż 30 sekund, a jest 20 razy większy niż to, co pokazałem.
Pracuję lokalnie w tym temacie.