Chcę wyświetlić moją wycenę w podwójnym języku w francuskim solidworks.
Pozwólcie, że wyjaśnię, wiem już , jak wyświetlić podwójną ocenę "mm" i "po", ale chcę wyświetlić "mm" i "in", ponieważ nasze plany są skierowane do krajów używających jednostek imperialnych i języka angielskiego. Dla nich "po" nie ma znaczenia.
Kiedy wskazujesz "w", masz na myśli cale? Bo jeśli tak jest w calach, calach i calach, to jest to samo (angielski==>francuski), więc wystarczy przejść do narzędzia - opcja - właściwości dokumentu, następnie jednostki i w polu długości podwójnego wymiaru umieścić cale, a następnie będziesz musiał zapisać swój plik MEP w drwdot.
Lub klikniesz na niestandardowe lub MMGS w prawym dolnym rogu, a tam też dotrzesz.
Dsl źle zrozumiał pytanie... Dochodzę do tego samego wyniku... I nie sądzę, żeby to było możliwe... Chyba że znajdziesz system, który ręcznie dodaje jednostki miary w miejsce wartości.
Oprócz odpowiedzi PhilipeB, jest to to, co jest robione we wszystkich "standardowych" specyfikacjach komponentów. Mam tu na myśli m.in. plany dostępne w Southco, Molex... Odpowiednie informacje o jednostkach i tolerancjach znajdują się w tabelce rysunkowej lub w notatce na planie.