Witam Cię.
Czy możliwe jest wyświetlenie kreskowania po wycięciu części ? Wiem, że na rysunku jest to możliwe.
Chciałbym, aby było to widoczne na części (plik *.sldprt).
Dziękujemy za Twoją opinię.
Lucbirus (Lukbir)
Witam Cię.
Czy możliwe jest wyświetlenie kreskowania po wycięciu części ? Wiem, że na rysunku jest to możliwe.
Chciałbym, aby było to widoczne na części (plik *.sldprt).
Dziękujemy za Twoją opinię.
Lucbirus (Lukbir)
Witam, możesz ewentualnie umieścić kolor \ wygląd na powierzchniach cięcia po usunięciu materiału, aby symulować cięcie.
Mam nadzieję, że udało mi się dać się zrozumieć:)
Podsumowując, usuwasz materiał z połowy części, a następnie z powierzchni, dzięki czemu tworzysz wrażenie.
Pozdrowienia
G.
Tak, zrozumiałem, to rzeczywiście wykonalne, ale nie ma sposobu, aby to zrobić bez zrobienia tego prawdziwego cięcia?
Niestety tak nie uważam, ponieważ poza oferowaniem wyboru kolorów, nie ma innych opcji.
W jakim celu chciałbyś to zrobić?
Ps: Zamierzam zrobić test i odezwę się do Ciebie.
edycja: W przeciwnym razie wykonujesz cięcie na rysunku, a następnie umieszczasz widok "krawędzie w trybie cieniowanego obrazu" w menedżerze właściwości.
Pozdrowienia
W rzeczywistości, kiedy wysyłam zrzuty ekranu, chciałbym, aby pojawiło się kreskowanie nacięć, aby osoba, która widzi zdjęcia, zrozumiała, że jest to cięcie.
Witam, podoba mi się to, co zrobiłem na zrzucie ekranu mojego poprzedniego posta!?
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Edycja, biorąc pod uwagę złożoność poniższych odpowiedzi, równie dobrze możesz przejść przez rysunek! W końcu jest szybciej i prościej! Cóż, to zależy od Ciebie.
G.
Jeśli chcesz to zrobić w widoku 3D (myślę, że to po to, aby zaoszczędzić czas, abyś nie musiał przechodzić przez rysunek), nie możesz (tak mi się wydaje) umieścić kreskowania. Z drugiej strony możesz umieścić kolor (i powiedzieć mechanikowi, na pomarańczowo to cięcie!)
Aby to zrobić, mówisz w ustawieniach, aby zachować kolor, a dalej możesz edytować kolor.
------------------------------------------------------------
(Widziałem odpowiedź poniżej, zgadzam się, że działa, ale jest zdecydowanie za wolno. W tym momencie równie dobrze możesz przejrzeć rysunek...)
Witaj Lucbirus, idealnym rozwiązaniem dla twojego przypadku byłoby użycie usuwania materiału, aby wykonać cięcie twojej części, zamiast używać jej w sekcji.
Następnie wybierz powierzchnie, które chcesz zakreskować, i utworzysz nowy szkic.
Na tym nowym szkicu kliknij obszar kreskowania/wypełnienia i wybierz typ kreskowania, który chcesz zweryfikować.
Na koniec, nie pozostawiając szkicu w toku, robisz zrzut ekranu, który powinien dać ci coś takiego (patrz załącznik).
Mam nadzieję, że udało mi się Wam pomóc :)
Oczywiście nie jest to najszybszy ^^", ale biorąc pod uwagę jego problem, mogę widzieć tylko w ten sposób bez przechodzenia przez rysowanie.