Cze wszystkim
Chciałbym wiedzieć, czy ktoś znalazł rozwiązanie problemu z wyświetlaniem obrazów naklejek, pozwólcie, że wyjaśnię:
Kiedy otwieram pokój z naklejką, obraz naklejki nie ładuje się, więc go nie wyświetla.
Jeśli przejdę do edycji naklejki, pojawi się ona z błędem (patrz zrzut ekranu 1).
Ale obraz wskazany w kalkomanii rzeczywiście znajduje się w folderze i dostałem folder (na PDM).
Jedynym sposobem, jaki znalazłem, aby "rozwiązać" ten problem, jest zamknięcie SolidWorks, otwarcie obrazu (myślę, że gdzieś go buforuje), a następnie ponownie otwieram ponownie nadającą się do ponownego wyświetlenia naklejkę bez błędów... (Ujęcie 2)
Ale to nadal nie jest praktyczne... Czy ktoś wie o tym problemie i znajdzie bardziej trwałe rozwiązanie, aby go rozwiązać?
FYI, pracuję na SolidWorks w folderach w PDM i obrazy kalkomanii również znajdują się w PDM.
Z góry dziękuję za pomoc.
Adrien
capture_1.jpgcapture_2.jpg
Witam
Są szanse, że EPDM nie radzi sobie zbyt dobrze z plikami kalkomanii.
w przeciwnym razie Solidworks ma już problemy z łączami części odnoszącymi się do innych części (wstawianie jednej części do drugiej): w SW2020 Sp3.0 parametr Narzędzia/Opcje/Odnośniki zewnętrzne/Wczytaj dokumenty, do których istnieją odniesienia, nie jest stabilny i cały czas przeskakuje. Musisz ustawić go na "wszystkie" lub "tylko zmodyfikowane", aby mieć nadzieję, że oprogramowanie poprawnie zaktualizuje część po zmodyfikowaniu podczęści.
Możliwe, że kalkomanie są również zarządzane na tym poziomie.
3 polubienia
W opcjach można zaznaczyć pole przechowywania kalkomanii w pliku części Solidworks.
To powinno rozwiązać twój problem^^
decalques.jpg
3 polubienia
Dziękuję dzwald, rzeczywiście nie znałem tej funkcji, zobaczę czy działa.
Myślę też, że za każdym razem muszę tworzyć naklejkę, zamiast modyfikować standardową naklejkę z linkiem do osobistego obrazu.
W każdym razie dziękuję za Twoją opinię ;)
1 polubienie