Zaprojektowałem zbiornik z blachy ze spawaną ramą rurową wokół niego.
Zauważyłem, że nie można już wyświetlać linii zgięcia części arkusza blachy (w eleponie) bez aktywacji widoczności szkiców (z opcjami wyświetlania).
W SW 2013, a może nawet 2015 pojawiła się opcja we właściwościach rozwiniętych widoków, która pozwalała na pokazanie lub ukrycie tych linii niezależnie od szkiców.
Problem polega na tym, że wyświetlając szkice, sprawiamy, że szkice spawanego mechanika pojawiają się również w innych widokach, czego nie chcę. Mój kolega i ja przejrzeliśmy wiele forów i wypróbowaliśmy wszystkie możliwe opcje w SW, nie znajdując rozwiązania. Czy ktoś miał ten sam problem i przede wszystkim czy udało mu się go rozwiązać, czy jest to coś specyficznego dla oprogramowania, czego nie da się rozwiązać? W takim przypadku programiści, prosimy o przywrócenie tej opcji w swoich kolejnych wersjach, ponieważ była bardzo praktyczna.
Czasami rzeczy są więcej niż ciekawe, ponieważ po spędzeniu wielu godzin na szukaniu natrafiam na rozwiązanie 3 minuty po opublikowaniu mojego pytania.
Wszystko, co musisz zrobić, to aktywować wyświetlanie wszystkich szkiców (z opcją wyświetlania) w mepie i ukryć szkice spawanej maszyny, klatka po klatce, przechodząc do drzewa tworzenia części, które znajduje się w drzewie widoków rysunku (lewe okno). Kliknij szkic prawym przyciskiem myszy i ukryj. Próbowaliśmy w samym pokoju, ale to nie zadziałało.