Wyświetlanie nazw samolotów na ekranie roboczym

Witam

Czy możemy wyłączyć wyświetlanie nazw ujęć na ekranie pracy? Rzeczywiście, gdy na ekranie roboczym wyświetlanych jest wiele płaszczyzn (geometrii odniesienia), widoczność jest dość przeciętna.

Z góry dziękuję.

affichage_plans.png

Witam

Ukryj fakt, że nazwa nie jest możliwa o ile mi wiadomo. Z drugiej strony, ukryj wszystkie płaszczyzny, tak za pomocą opcji wyświetlania (ikona oka w górnej części obszaru graficznego).

Wszystko zależy od tego, czy potrzebujesz szybkiego dostępu do planów, czy nie.

2 polubienia

Dziękuję, tak właśnie pomyślałem, na razie żeby wszystko schować okiem zobaczyłem tę funkcję.

Przyzwyczajeni do catiaV5, wyświetlanie płaszczyzn geometrycznych w SolidWorks trochę mnie denerwuje.

Możesz także kliknąć mapę prawym przyciskiem myszy i użyć małego oczka, aby ukryć mapę indywidualnie

1 polubienie

cóż, w końcu muszę uwierzyć, że nie da się ukryć tylko nazw strzałów.

Dziękuję.

Miłego dnia.

Nie, nie jest to opcja dostępna przez SolidWorks.

Witam

Jedynym rozwiązaniem, jakie widzę, aby mieć większą widoczność, byłoby ich ponumerowanie, mniej wizualnego bałaganu.

@ac cobra 427 : Rzeczywiście, to jest to, co zalecają niektórzy użytkownicy na forum Solidworks. Teraz trzeba mieć piekielną pamięć, żeby zapamiętać, kto jest czym, a zwłaszcza w przypadku modyfikacji przez kogoś innego, może to stać się skomplikowane.

Dziękuję wszystkim, szkoda, że sobie z tym poradzimy.