Wyświetlanie logo w kartuszu niewidoczne w pdf

Witam

W kartridżu rysunkowym zamieściłem logo firmy. Kiedy drukuję za pomocą solidworks, wszystko działa dobrze.

Gdy zapisuję rysunek jako plik PDF i drukuję, logo znika lub jest ucięte, mój obszar rysowania przechodzi nad nim.

Jak sprawić, by wyglądał bez zmiany skali mojego obiektu?

Zobacz odpowiedź .PL na ten temat: http://www.lynkoa.com/forum/cao/sw-2015-perte-du-logo-quand-j-enregistre-en-pdf

Cieniowane widoki rysunku przechodzą nad logo.

Muszą być przełączone w tryb przewodowy lub przeniesione.

1 polubienie

Zobacz ten wątek COM

http://www.lynkoa.com/forum/cao/logo-fond-de-plan-enregistrement-pdf

Okej, więc nie ma rozwiązania, jeśli chcesz zostawić to w kolorze?

2 polubienia

Udało mi się to wszystko rozgryźć ;).......................................... musisz pozostać w wireframe

Przenosi wzrok w inne miejsce lub zmniejsza rozmiar

@+

1 polubienie

Witam

Domyślam się, że logo jest w tle. Aby zawsze pojawiał się w pliku PDF, musi być umieszczony na pierwszym planie. Kliknij obraz lewym przyciskiem myszy, aby go zaznaczyć, kliknij prawym przyciskiem myszy, a następnie wybierz: Przenieś na pierwszy plan.

Nie ma więc problemu z cieniowanymi widokami, wszystko jest poprawne w pdf.

@+

1 polubienie

Dostaję właściwą odpowiedź skradzioną... Ale jeśli rozwiązanie Fulka zadziała, to od niego zależy, :)

2 polubienia

@PhilippeB Nic ci nie ukradłem, to nie ja wybrałem

i uwierzcie mi, że mam w dupie punkty przyznawane za tę tak zwaną dobrą odpowiedź

A częściej jest na odwrót ;(

i zgadzam się z tobą, jeśli solucja @Foulques działa dobrze................. ale do sprawdzenia

To jego odpowiedź powinna być najlepszą odpowiedzią

Miłego dnia @+

1 polubienie

Zgadzam się z tobą GT22 ;)

1 polubienie

Witam

Miałem ten sam problem i w tym czasie moja pomoc techniczna powiedziała mi, co następuje:

Logo musi być w BMP i niczym więcej, i musi to być BMP zarejestrowane w programie PAINT.

Oczywiście nawet Photoshop nie zapisuje się w BMP tak, jak powinien.

Więc otwórz swoje logo, zrób kopię, otwórz PAINT, wklej, zapisz w BMP.

Następnie w swoim eurodeputowanym wstaw swój obraz w tle i voila, osobiście nie miałem już żadnych problemów.

Pozdrowienia

1 polubienie