CathyN
8 Listopad 2016 08:10
1
Witam
W kartridżu rysunkowym zamieściłem logo firmy. Kiedy drukuję za pomocą solidworks, wszystko działa dobrze.
Gdy zapisuję rysunek jako plik PDF i drukuję, logo znika lub jest ucięte, mój obszar rysowania przechodzi nad nim.
Jak sprawić, by wyglądał bez zmiany skali mojego obiektu?
Zobacz odpowiedź .PL na ten temat: http://www.lynkoa.com/forum/cao/sw-2015-perte-du-logo-quand-j-enregistre-en-pdf
Cieniowane widoki rysunku przechodzą nad logo.
Muszą być przełączone w tryb przewodowy lub przeniesione.
1 polubienie
gt22
8 Listopad 2016 08:43
3
Zobacz ten wątek COM
http://www.lynkoa.com/forum/cao/logo-fond-de-plan-enregistrement-pdf
CathyN
8 Listopad 2016 08:49
4
Okej, więc nie ma rozwiązania, jeśli chcesz zostawić to w kolorze?
2 polubienia
gt22
8 Listopad 2016 08:52
5
Udało mi się to wszystko rozgryźć ;).......................................... musisz pozostać w wireframe
Przenosi wzrok w inne miejsce lub zmniejsza rozmiar
@+
1 polubienie
Witam
Domyślam się, że logo jest w tle. Aby zawsze pojawiał się w pliku PDF, musi być umieszczony na pierwszym planie. Kliknij obraz lewym przyciskiem myszy, aby go zaznaczyć, kliknij prawym przyciskiem myszy, a następnie wybierz: Przenieś na pierwszy plan.
Nie ma więc problemu z cieniowanymi widokami, wszystko jest poprawne w pdf.
@+
1 polubienie
Dostaję właściwą odpowiedź skradzioną... Ale jeśli rozwiązanie Fulka zadziała, to od niego zależy, :)
2 polubienia
gt22
8 Listopad 2016 15:59
8
@PhilippeB Nic ci nie ukradłem, to nie ja wybrałem
i uwierzcie mi, że mam w dupie punkty przyznawane za tę tak zwaną dobrą odpowiedź
A częściej jest na odwrót ;(
i zgadzam się z tobą, jeśli solucja @Foulques działa dobrze................. ale do sprawdzenia
To jego odpowiedź powinna być najlepszą odpowiedzią
Miłego dnia @+
1 polubienie
Zgadzam się z tobą GT22 ;)
1 polubienie
admtal
8 Listopad 2016 16:18
10
Witam
Miałem ten sam problem i w tym czasie moja pomoc techniczna powiedziała mi, co następuje:
Logo musi być w BMP i niczym więcej, i musi to być BMP zarejestrowane w programie PAINT.
Oczywiście nawet Photoshop nie zapisuje się w BMP tak, jak powinien.
Więc otwórz swoje logo, zrób kopię, otwórz PAINT, wklej, zapisz w BMP.
Następnie w swoim eurodeputowanym wstaw swój obraz w tle i voila, osobiście nie miałem już żadnych problemów.
Pozdrowienia
1 polubienie