Widok szkicu na rysunku

Witam wszystkich.

Czy masz rozwiązanie mojego problemu:

W moim zespole mam widoczne szkice, które pozwalają mi narysować bezpieczną powierzchnię w dużej odległości od moich zespołów:

Ale kiedy jestem na rysunku, nie widzę tych szkiców pomimo włączonego widoku szkicu:

:dizzy_face:

Z góry dziękuję

1 polubienie

Do czasu przeciągnięcia widoku szkic był prawdopodobnie ukryty w złożeniu.
Idź i poszukaj szkicu w drzewie po lewej i prawej stronie, kliknij i pokaż.

Lub ponownie przeciągnąć widok ze szkicem widocznym w złożeniu.

3 polubienia

Witam
Należy sprawdzić, czy szkic nie jest ukryty tylko w widoku rysunku. Wydaje mi się, że jest to domyślne zachowanie.

4 polubienia

Rzeczywiście, przetestowałem.

W moim zespole szkice są widoczne, a kiedy wstawiam widok do rysunku, stają się ukryte w drzewie.

Czy można pozostawić je widoczne podczas wstawiania ich do rysunku?

Dla mnie twój szkic był ukryty w twoim AS kiedy tworzyłeś swój MEP, jeśli twój szkic jest widoczny w twoim AS i w twoim MEP szkice są widoczne, to gdy przeciągasz swój widok, szkice są widoczne.
Z drugiej strony, jeśli nie było tak w przypadku 1. widoku, nawet jeśli zmienisz wyświetlanie w As lub MEP, jest już za późno i SW nadal ukrywa szkice.
Załączony dowód:
SLDWORKS_jFN62fTqwL
Aby sprawdzić moją opinię, przerób nowy MEP, aby wyświetlić szkice na ekranie.
Przeciągnij widok AS z pozornym szkicem.

1 polubienie

Dziękujemy @sbadenis
Testowałem z innym typem rysunku i właściwie nie mam problemu. Szkice pozostają widoczne.
Oznacza to, że w ustawieniach mojego drugiego szablonu dokumentu musi być zaznaczona opcja wyboru.
Czy masz jakiś pomysł, co to może być?

Jak już wspomniano, jeśli zaczniesz przeciągać widok z widocznym szkicem, nie martw się, z drugiej strony, jeśli zaczniesz od szkicu niewidocznego na wyświetlaczu, a następnie zmienisz oprogramowanie, zachowasz zachowanie ukrywania ich (błąd?). Tak więc po utworzeniu MEp, jedynym rozwiązaniem jest ponowne wykonanie MEP i pokazanie szkiców przed przeciągnięciem.

2 polubienia

Świetnie, działa dobrze. Bardzo dziękuję @sbadenis & @Cyril_f
Myślę, że problem bierze się stąd, że są to stare rysunki i że zespoły w tamtym czasie (2003...) musiały jeszcze nie mieć tych szkiców.
W przypadku nowych rysunków nie martw się. W przypadku Starożytnych widoczne szkice muszą zostać umieszczone z powrotem w drzewie.