Wyświetlanie liczby linii gięcia

Witam

Mam mały problem z narzędziem Transition Fold w Sheet Metal z Soliworks 2011. Nawet jeśli zmienię liczbę linii gięcia, nie są one wyświetlane poprawnie, ponieważ liczba pozostaje stała. Co powinienem zrobić, aby rozwiązać ten problem?

Dziękuję za pomoc. 

??? Czy możesz załączyć plik lub przykład?

Dziękuję

1 polubienie

To jest prosty kawałek blachy...

capture.png

Zgadzamy się, że zobaczysz swoje linie zagięcia tylko w stanie rozłożonym!

2 polubienia

Miałem zamiar odpowiedzieć jak Thomas, musisz poprosić o stan "rozłożenia", aby zobaczyć linie składania.

ligne_pliage.png
1 polubienie

Po małym teście wszystko działa w domu,

Na obrazku po lewej stronie wybrałem 3 linie na zagięcie, po prawej 20.

tremie.jpg
1 polubienie

Przepraszam, ale mam pb na poziomie stanu rozłożonego. Poprosiłem o 4 linie składania i nic się nie zmieniło (patrz zrzut ekranu 2)

capture2.png

Oto przykład

exemple.avi
2 polubienia

Czy możesz wysłać swój plik?

Przyjrzyjmy się temu

1 polubienie

Czy masz taką samą liczbę elementów w 2 szkicach? Wydaje mi się, na twoim zrzucie ekranu2, że tak nie jest.

1 polubienie

Przetestowałem plik na innym komputerze, na którym zainstalowany jest program SW 2010. Wszystko działa bez zarzutu, ale w domu nic nawet po zmianie ustawień blachy (opcje/zakładka, właściwości dokumentu) bez żadnego rezultatu.

Dziękuję Thomasowi za pomoc

pli_de_transition.sldprt
1 polubienie

Rzeczywiście, z twojej strony wszystko wyświetla się poprawnie na moim komputerze.

Czy ten problem dotyczy tylko tego pliku? Czy masz jakieś inne części, na których możesz zobaczyć linie gięcia? Jeśli Twój kolega tworzy część podobną do Twojej, czy widzisz linie gięcia? Powinieneś spróbować skrzyżować strzały, aby sprawdzić, czy to twoja wersja oprogramowania jest winna. Powiedziałeś, że byłeś w SW2011, jaki Service Pack?

Współdzielenie

2 polubienia

Witam

To dziwne, twoja część przypomina mi część, którą mam w japońskiej maszynie, prawda?

Witam

Mam linie zagięcia z twoim plikiem

(SW 2013)

To samo dla mojego par

patrz załączone na SW 2012

http://img10.imageshack.us/img10/7425/w807.png

Liczba wolnych fałd wynosi 4

Ale jeśli wyobrazisz sobie, rzeczywista liczba fałd  wynosi 10

@+ ;-)