Wyświetlanie nomenklatury SW 2015

Witam, na SW 2015, kiedy mam swoje imię w moim zespole, że chcę powiększyć, odwinąć lub obrócić całość, lista materiałów znika, czy byłaby jakaś funkcja, którą ta lista materiałów pozostawia widoczną?

Wygląda to na błąd wyświetlacza, prawda?

Naprawdę nie wiem, czy SW 2013 tego nie zrobił, to prawda, czy nie byłoby opcji wyświetlania innej niż pokaż, ukryj adnotacje?

Przykład w załączeniu, jeśli kliknę w polu nazwy, pojawia się dobrze, powiększam lub w inny sposób znika

sans_titre.jpg

Witam

Odpowiedź prawdopodobnie można znaleźć tutaj:

http://www.lynkoa.com/forum/3d/nomenclature-disparait

Adnotacje powinny być wyświetlane na stałe. (zaznacz opcję Pokaż wszystkie adnotacje (tabele, reprezentacje gwintów itp.) z menu Widok).

OK, w rzeczywistości to normalne w 2015 roku, podczas gdy w 2013 roku to się nie zdarzyło?

Osobiście, robiąc nomenklaturę w montażu, uważam, że jest to zero zero!!

Jest niepraktyczny, opóźnia się, jest nieczytelny na szarym tle montażu...

Krótko mówiąc, otwieram rysunek, wstawiam widok zespołu i tworzę swoją nomenklaturę.

Po mnie pracuję nad wersją z 2010 roku, nie wiem czy w wersji z 2015 roku to się zmieniło, ale a priori wydaje się, że jest tak samo?

Dreamben powiedział:

To chyba ta sama zasada, po znalezieniu to ociera się!! Myślę, że w moim przypadku jeszcze bardziej bezużyteczne jest otwieranie rysunku w celu sporządzenia zestawienia materiałów, to znaczy tylko automatyczne generowanie zestawienia materiałów, aby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku, aby natychmiast zapisać go w Excelu, więc nie widzę, gdzie jest do bani!