Cze wszystkim
Jak trwale wyświetlać opisy stanowisk w drzewie tworzenia.
Dziękuję
Fred
Cze wszystkim
Jak trwale wyświetlać opisy stanowisk w drzewie tworzenia.
Dziękuję
Fred
Witam
Postaraj się umieścić swój opis w komentarzu, a po najechaniu na niego myszką zostanie wyświetlony!
Witam
Musisz zmodyfikować model części (.prtdot), włączając tę opcję wyświetlania drzewa.
Trochę odbiegam od tematu, ale sposobem, który może być łatwiejszy niż opisy, jest bezpośrednia zmiana nazwy funkcji!
Nie zrozumiałem pytania
W menedżerze funkcji ikony funkcji są obecne i wizualne
chyba że jedna funkcja integruje inną
a jeśli wszystkie + są otwarte, mamy całe drzewo konstrukcyjne
Najlepszym sposobem na znalezienie tych maluchów jest nazwanie każdego szkicu i funkcji
Ale możesz również znaleźć szkice i funkcje, klikając na część lub część części
@+ ;-)
W opcjach oprogramowania masz możliwość nazwania każdej funkcji zaraz po jej utworzeniu.
Czy to jest twoje pytanie?
Trochę informacji, mając nadzieję, że zrozumiałem pytanie o @fhamard (terminy użyte w pytaniu są precyzyjne, więc jestem pewny siebie)!
W pomieszczeniu funkcje mają domyślną nazwę (Wyciągnięcie,...), którą można zmienić, ale mają też opis! (Kliknij prawym przyciskiem myszy funkcję/właściwość).
W rzeczywistości opis ten może być wyświetlany w Menedżerze funkcji obok nazwy funkcji, klikając prawym przyciskiem myszy pierwszy wiersz opisu drzewa/widoku drzewa/funkcji. Ale ta opcja jest, jak mi się wydaje, specyficzna dla każdego pliku. Tak więc, aby widzieć go przez cały czas, musisz zmienić model części.
Interesujące byłoby teraz to, jaki użytek robisz z tego opisu, zamiast zmieniać @fhamard nazwę funkcji? Możesz mieć tutaj sztuczkę, która może zainteresować ludzi!
Zrzut ekranu jest mile widziany
Aby zrozumieć problem
która wersja oprogramowania
Jak nazywają się obrazy funkcji, których brakuje na paskach narzędzi
@+ ;-)
Witam
Klikając prawym przyciskiem myszy na nazwę swojego pliku (w drzewie tworzenia), możesz przejść do "Wyświetl drzewo", a następnie zaznaczyć "Pokaż opisy zadań". Ale myślę, że już to zrobiłeś.
Ta opcja jest zapisywana razem z bieżącym dokumentem. Jeśli więc zapiszesz szablon dokumentu (prtdot), za każdym razem, gdy użyjesz tego szablonu, będziesz miał opisy funkcji, które będą widoczne.
Pozdrowienia