Pokój wyświetlania widoczny tylko wtedy, gdy jest wybrany?

Witam

W Solidworks 2011 mam problem z wyświetlaniem części, ponieważ są one niewidoczne.

Kiedy otwieram normalną część, funkcje tam są, bryły również, z wyjątkiem tego, że jest niewidoczna i jeśli wybiorę ją w widoku 3D, klikając na nią, pojawia się normalnie. Jeśli usunę zaznaczenie, zniknie.

Czy wiesz, skąd bierze się ten błąd?

Czy jest to spowodowane ustawieniem Solidworks, czy raczej problemem graficznym (jak karta graficzna)?

Moim skromnym zdaniem to + problem z kartą graficzną

Jaka jest twoja karta graficzna?

http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

Powyższy link pozwoli Ci dowiedzieć się, czy Twoja karta jest kompatybilna i czy sterowniki są również kompatybilne

To tyle na pierwsze informacje, które mógłbym Ci przekazać

@+;-))

3 polubienia

Spojrzałem na twój link i uzupełniłem informacje. Jedynym problemem jest to, że nie możesz wybrać Solidworks 2011, zaczyna się dopiero w 2012 roku:(

Ale hej, jeśli włożę solidworks 2012, mówi mi, że jest dobry i że działa bardzo dobrze.

Ale zawsze działało do dzisiaj, myślałem może bardziej o aktualizacji karty graficznej lub coś w tym stylu.

Może to być również ustawienie Solidworks, które powoduje błędy, ponieważ właśnie teraz, po dotknięciu ustawień, działało ponownie przez chwilę, ale nie możemy już znaleźć, co to jest.

Czy jest to ostatni zainstalowany SP SolidWorks? Wydaje mi się, że jest to SP5 z 2011 roku.
W przeciwnym razie nie jest to ciało, które jest ukryte?

Rada: jeśli działa dobrze, nigdy nie instaluj automatycznej aktualizacji

więc spróbuj wrócić do poprzedniej konfiguracji, aby zobaczyć

(data, kiedy to zadziałało) wczoraj w zeszłym tygodniu nie znam cię, powinieneś wiedzieć

i odpal automatyczne aktualizacje

@+ ;-))

Umieść swoje pliki na stronie, aby móc zrozumieć, co się dzieje

@+ ;-))

@.pl Zainstalowana wersja oprogramowania Solidworks 2011 to SP5.0, która nie została ostatnio zmieniona.

@gt22 Nie pochodzi z plików części, ponieważ robi to na wszystkich częściach, które otwieram i które wcześniej działały bardzo dobrze.

więc zaktualizuj swój komputer do wcześniejszej daty, aby zobaczyć

Co masz jako kartę graficzną?

Zobacz ten link na stronie FOFO

http://www.lynkoa.com/forum/3d/solidworks2011

@+ ;-))

Witam

Czy po prostu zrestartowałeś SolidWorks? Widzisz swój komputer?

Jeśli to nic nie zmieni, ponownie załaduj ustawienia za pomocą narzędzia "Kreator kopiowania ustawień" w Start/Programy/SolidWorks 2011/Narzędzia SolidWorks (zakładając, że wykonałeś kopię zapasową lub wykonałeś kopię zapasową na komputerze kolegi).

Cóż, po aktualizacji sterowników karty graficznej znów działa.

1 polubienie

@Benoit LF Próbowałem wszystkiego, co mówisz wcześniej, ale to nie rozwiązało problemu.