Witaj Silver-S
Tak, ponowna ocena stanowi problem. A oto Taff wykonuje swoją pracę dwa razy.
Z drugiej strony rozwiązanie projekcyjne jest dobre. Jeśli zmienisz wymiar, encje podążają za nim. Chyba, że usuniesz jakiś element i zastąpisz go innym, ale tak jest ze wszystkimi metodami projektowania.
To, co musisz zrozumieć w przypadku tego błędu, to to, że nie masz żadnych informacji podczas przesuwania elementu, czego normalnie nie powinieneś robić. Krótko mówiąc, nie jest niezawodny. Metoda rzutowania wykorzystuje klasyczne metody, które mogą być dostępne w zespole z odniesieniami zewnętrznymi między dwiema częściami.
Kolejnym punktem, dla którego nie polecam tego rozwiązania, jest pack and Go czyli ruchome części przymocowane do szkieletu.
Spakuj się i ruszaj, musisz ponownie wskazać szkielet każdego elementu, gdy masz dwa, nie stanowi to problemu. Pracuję nad projektem, w którym mam ponad sto sztuk i mam już sprawę. To szalona praca, ponieważ oprogramowanie nie ostrzega Cię, że utraciło łącze. I jest to uciążliwe, aktualizacje zajmują dużo czasu.
Rozwiązanie, które proponuję, polega na zintegrowaniu szkieletu jako części w zespole i zintegrowaniu nowych pustych części, edycji części i przez odniesienie zewnętrzne robisz to samo. Mniej szkieletu do ponownego wskazania, oprogramowanie ostrzega Cię, gdy zgubiło łącze lub że przekierujesz je w inne miejsce, na przykład po przeniesieniu folderów.
Musimy integrować tego typu metody, gdy mamy informację zwrotną. Możesz też wybrać program Inventor, który ma bardziej zaawansowane zarządzanie w tym temacie. Lub masz PDM, który radzę, gdy tylko chcesz nawiązać współpracę i techniczne tego rodzaju.
Wyhodowane to tylko moja opinia, inni nie słuchali mnie na ten temat i nie są już tutaj, aby dokończyć swoją pracę m...