Wyświetlacz SW 2013 X64

Witam 

Mam problem po zainstalowaniu mojej wersji SW 2014 na moim komputerze, która jest w rozdzielczości 3840X2160. Wyświetlacz jest niezwykle mały, niezależnie od tego, czy chodzi o napisy, czy ikony. Czy możesz mi pomóc w uzyskaniu czytelnego wyświetlacza?

Z góry dziękuję.

Dobry wieczór

Jeśli chodzi o rozmiar ikon, być może wersja z 2014 (lub 2013??) już oferowała tę opcję, do której można było uzyskać dostęp, klikając prawym przyciskiem myszy pasek narzędzi, a następnie "dostosuj... " :

Jeśli chodzi o teksty, będzie to zależeć od twojego systemu operacyjnego.

W systemie Windows 10 jest taka opcja. Nie tylko wpływa to na oprogramowanie, ale jest lepsze niż nic (będziesz musiał ponownie uruchomić oprogramowanie, aby poprawnie zastosować skalowanie do większości tekstów programu).

Cdt

win10_ergonomie.png

Otóż nie, mój wyświetlacz pozostaje w tym rozmiarze: nieczytelny, widzisz inne rozwiązanie?

sw.jpg

Być może te wyjaśnienia okażą się jaśniejsze niż moje.

Pozdrowienia

Zmień rozdzielczość ekranu

Pytanie, jaki jest rozmiar Twojego ekranu

@+

1. opisu
    Opcja
    Pokaż podpowiedziWyświetla informacje po umieszczeniu wskaźnika myszy na polach, opcjach lub przyciskach w interfejsie użytkownika.
    Korzystanie z zmaksymalizowanych etykietek narzędziPo wybraniu opcji Pokaż etykietki narzędzi wyświetla krótki opis wraz z etykietką narzędzia. 
    Rozmiar ikonyUstawia rozmiary przycisków jako małe, średnie lub duże. Można wybrać największy rozmiar podczas uruchamiania oprogramowania SOLIDWORKS na komputerach z wyświetlaczami o wysokiej rozdzielczości lub w celu ułatwienia wyboru narzędzi w interfejsach dotykowych. 
    W przypadku wyświetlaczy o niskiej rozdzielczości oprogramowanie automatycznie dodaje paski przewijania i zmienia rozmiar okien dialogowych. 
    Aby ułatwić wybieranie elementów w interfejsach dotykowych, takich jak tablety, można również skonfigurować przyciski o większym rozmiarze, wybierając opcję Rozmiar przycisku z menu rozwijanego Opcje (pasek narzędzi Standardowy).

1. opisu
    Opcja
    Pokaż podpowiedziWyświetla informacje po umieszczeniu wskaźnika myszy na polach, opcjach lub przyciskach w interfejsie użytkownika.
    Korzystanie z zmaksymalizowanych etykietek narzędziPo wybraniu opcji Pokaż etykietki narzędzi wyświetla krótki opis wraz z etykietką narzędzia. 
    Rozmiar ikonyUstawia rozmiary przycisków jako małe, średnie lub duże. Można wybrać największy rozmiar podczas uruchamiania oprogramowania SOLIDWORKS na komputerach z wyświetlaczami o wysokiej rozdzielczości lub w celu ułatwienia wyboru narzędzi w interfejsach dotykowych. 
    W przypadku wyświetlaczy o niskiej rozdzielczości oprogramowanie automatycznie dodaje paski przewijania i zmienia rozmiar okien dialogowych. 
    Aby ułatwić wybieranie elementów w interfejsach dotykowych, takich jak tablety, można również skonfigurować przyciski o większym rozmiarze, wybierając opcję Rozmiar przycisku z menu rozwijanego Opcje (pasek narzędzi Standardowy).

Tysiąc przepraszam, popełniłem błąd, moja wersja SW to 2013. Mój ekran jest w 17", wyświetlacz do wszystkiego jest w 3840X2160. Ale Solidworks 2013 wydaje się tego nie chcieć, wyświetlacz jest naprawdę muchowy. Nawet po wyjaśnieniu ustawień (powiększone ikony i podpowiedzi), zmieniając ustawienia monitora, nie mam nic lepszego.

Czy w systemie Windows 10 nie można uruchomić programu z innym wyświetlaczem, oprócz ustawień oprogramowania SW 2013?

Zmniejsz rozmiar wyświetlacza 

(rozdzielczość ekranu)

@gt22, tak, jest to możliwe, ale wpłynie to również na inne aplikacje, które są bezproblemowe.

karta graficzna + rozdzielczość, 3840X2160 to zdecydowanie za dużo zapotrzebowania na SW 2013, wiedząc, że to z 2015 roku, że SW jest kompatybilny z win10, jeśli dobrze pamiętam

1 polubienie

Witam

Spróbuj zmienić ustawienia DPI Solidworks, które mają być zarządzane przez aplikację (nie próbowałem):

W przeciwnym razie, jeśli nie chcesz zmieniać rozdzielczości ekranu, zmień wersję Solidworks !!

Aby uzyskać więcej informacji, Solidworks jest kompatybilny z systemem Windows 10 od wersji 2015 SP5, zobacz TUTAJ.

Pozdrowienia

2 polubienia