Witam, dobry wieczór drogi Projektancie!
Od jakiegoś czasu korzystam z wersji 2014 - 2015 Student Edition. We wszystkich poprzednich wersjach mogłem mieć wyświetlacz przezierny, narzędzie bezpośrednio zintegrowane z przestrzenią roboczą. Niestety w tej wersji nie mogę go znaleźć. Opcja "wyświetlacz przezierny" w menu niestandardowym jest jednak zaznaczona.
Rozwiązanie?
Dziękuję za odpowiedź :)
1 polubienie
Witam
U mnie wyświetlacz przezierny można znaleźć tutaj: narzędzia/Dostosuj/Wyświetlacz przezierny
Miłego dnia
affichage.jpg
3 polubienia
Witam
Twój wyświetlacz przezierny może po prostu nie być spersonalizowany. Aby to zrobić, upewnij się, że opcja jest aktywna (co wydaje się być w Twoim przypadku), kliknij prawym przyciskiem myszy menedżera zadań, a następnie przejdź do "Dostosuj". Przejdź do zakładki Polecenie, stamtąd możesz przeciągnąć wszystkie ikony, które Twoim zdaniem będą przydatne w heads-up.
screenshot2974.jpg
2 polubienia
Witam
Zresetowanie ustawień SolidWorks prawdopodobnie rozwiąże problem, zobacz mój samouczek tutaj:
http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks
1 polubienie
Witam
Myślę, że podobnie jak @g.leluyer, musisz sprawdzić sir w menu, High Aim jest zaznaczony. To samo dotyczy okienka zadań.
Aby to zrobić, kliknij menu prawym przyciskiem myszy i sprawdź, czy te opcjonalne menu są zaznaczone:

W przeciwnym razie przejdź do Dostosuj...
1 polubienie
Wyświetlacz przezierny jest sprawdzany, ale nic nie jest wyświetlane. Mogę przeciągać funkcje po całym ekranie. Brak widocznego punktu prążkowania. Przywróciłem ustawienia fabryczne. nadal nic.
Witam
Czasami wyświetlacz przezierny i pasek narzędzi są ukryte w menu. Dlatego radzę dokładnie sprawdzić swoje menu. Jeśli to nie zadziała, wyłącz komputer, naciskając od razu przycisk zasilania. To głupia sztuczka, ale dla mnie zadziałała.