Wyświetlanie miniatur

Witam wszystkich, czy ktoś wie o tym problemie, wyświetlanie moich miniatur już nie istnieje. Zobacz załącznik

capture_decran_forum.jpg

Witam

Czy to działa tylko na plikach Solidworks, czy także na obrazach w systemie Windows?

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

wszystko polega na tym, aby wiedzieć, czy jesteś w oprogramowaniu, czy w menedżerze plików Windows.

W obu przypadkach masz praktycznie taki sam wybór

1. W vingtdoze masz w prawym dolnym rogu  dwie małe ikony, z których jedna zawiera wzmiankę "wyświetl informacje", a  druga wyświetla się jako ikona. Bądź najprostszy w górnym banerze, masz swoje ikony , a następnie masz dostęp w prawym górnym rogu do rozmiaru ikon bardzo dużych i 7 innych opcji.
  2. W oprogramowaniu, gdy otwierasz plik, w prawym górnym rogu znajduje się mała ikona, która daje dostęp do tego samego wyboru, co praktycznie system Windows. 

Pozdrowienia

faire_a_apparaitre_les_icones_ou_lieux_dune_liste.jpg
1 polubienie

Zobacz te 2 linki:
- https://www.logiciel-cao.com/blog/entries/view/slug/miniatures-et-apercus-de-fichiers-solidworks
- https://gupta9665.wordpress.com/2010/12/19/solidworks-thumbnail-images-in-window-explorer/
Są to te same zalecenia, ale napisane inaczej.

1 polubienie

Nie, robi to na każdym typie pliku JPEG, PDF i innych dołączonych zrzutów ekranu z wyborem ikon

capture_decran_forum2.jpg

Witam @itec49

Gdzie jesteś

W solidworks otwórz ??? lub zapisz pliki???, w Menedżerze plików systemu Windows??? lub w eksploratorze plików zawartym w SW???

W każdym razie widzę albo miniatury (ikony wszystkich rozmiarów), albo obrazy po najechaniu myszką na nazwę pliku w przypadku korzystania z eksploratora plików zawartego w oprogramowaniu.

Pozdrowienia

Aby odpowiedzieć Stefbeno, zobacz Załącznik zrzutu ekranu

Myślę, że będziesz zaskoczony

option_dossier_windows_et_sld.jpg

Menedżer plików systemu Windows ekran 1 sld na ekranie 2

ecran_1_a_gauche_windows_ecran_2_a_droite_sld.jpg

Jeśli otworzysz swoje pokoje i je zapiszesz 

Teoretycznie powinieneś mieć widok na pomieszczenie

@+ ;-)

nie, nie mam widoku wizualnego nawet podczas nagrywania

Przesłałem link od stefbeno do mojego działu IT i mówi mi , że problem dotyczy Microsoft i że czekają na poprawkę!!

2 miesiące temu działało bardzo dobrze

tres_grande_icone.jpg

Witam

Chcesz wyświetlić okienko podglądu? w załączeniu?

capture.png
1 polubienie

amaurynh .... Ty dokładnie

Witam wszystkich i dziękuję za rady, po 2 dniach składania skargi do mojego serwisu informacyjnego okazuje się, że dziś wszystko wróciło do normy. Dziękuję wam wszystkim.

Więź Steffeno też musiała mieć swój skutek.

Więc tam powinno być stefbeno najlepszą odpowiedzią....

2 polubienia

Tak Stefbeno dla najlepszej odpowiedzi

(Stefbeno zablokował odblokowanie sytuacji ;-) bez wklejania miniatury Kryterium na ekranie ;-)  ;-)

Pozdrowienia

1 polubienie

I tak, czasami zastanawiasz się, czy jedynymi odpowiedziami, jakie można udzielić, nie są:

- Dla Solidworks: zobacz TUTAJ

- Dla Windowsa: zobacz TUTAJ.

- Dla API Solidworks: patrz TUTAJ.

- Dla API EPDM: zobacz TUTAJ.

- Co do reszty: Powodzenia.

Pozdrowienia