Wyświetlanie wartości w tabeli PEM - SW 2015

Cze wszystkim.

To jest moje zmartwienie,

Mam zespół z 3 konfiguracjami, z których każda daje mi inne wtargnięcie (szkic w moim zespole z kontrolowanym wymiarem). Chciałbym mieć możliwość wyświetlenia tych wartości w tablicy (takiej jak tabela ogólna) na moim rysunku przy użyciu tylko jednej konfiguracji dla niego (konfiguracja A).

Przykład:

konfiguracja A:  Wkroczenie 45 mm

konfiguracja B:  wkroczenie 100 mm 

konfiguracja C:  wkroczenie 200 mm

Próbowałem utworzyć równanie " wtargnięcie = D1sketch1 ", ale wartość pobrana za pomocą właściwości jest nadal wartością konfiguracji używanej w moim MEP.

Czy możesz mi pomóc ?

Witam

Być może możliwe jest utworzenie 3 niestandardowych właściwości w tej samej konfiguracji (konfiguracja A w twoim przypadku), a następnie przejście i ponowne wskazanie tych właściwości

jeśli jest to tylko wtargnięcie, które zmienia się zgodnie z odczytaniem twojego pytania 

Tworzenie tabeli 

jak w twoim przykładzie

@+

Dziękuję za odpowiedzi, 

Gdybym miał do dyspozycji tylko jednego posła do PE, nie zadałbym tego pytania ;).  Co więcej, mówiłem tylko o wartości zmiennej, ale w rzeczywistości jest ich kilka (kąt, głębokość, szerokość...). Celem jest sprawienie, aby moi  posłowie do PE byli "konfigurowalni".

1 polubienie

Witam

Czy próbowałeś wstawić swój zespół 3 razy (1x na konfigurację) do innego zespołu, a następnie wstawić ten drugi do swojego rysunku? Następnie wstaw tabelę, która wskazuje ten zespół i poszukaj różnych stron.

1 polubienie

Nie, nie posunąłem się aż tak daleko i jeśli to możliwe, będę unikał ponownego mnożenia zgromadzeń. Sprawa wydawała mi się jednak bardzo prosta, trochę jak zarządzanie ilościami zgodnie z konfiguracjami w nomenklaturze...

Poza stworzeniem szkicu i rekwizytu na konfigurację, nie widzę tego.

Wyobrażam sobie, że są nie tylko 3 konfiguracje na jeden montaż...

Witam

inaczej; Naprawdę w najgorszym przypadku możesz umieścić swoje 3 Gonfig w tym samym widoku za pomocą tej funkcji

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Alternate_Position_View.htm

Następnie możesz ocenić wtargnięcie. patrz Pj, mam zespół z 3 pozycjami konfiguracji, które umieściłem w tym samym widoku. Powinno działać....

3_configs_dans_une_vue.jpg
1 polubienie

Nie jestem pewien, ale tak jak tam, będziesz miał swoje 3 konfiguracje w tym samym widoku; Normalnie powinieneś być w stanie odzyskać właściwości 3 w tym samym czasie... Spróbować

Przetestuję to i będę Cię informować na bieżąco, dziękuję wszystkim! 

Czy udało Ci się przetestować moją propozycję???

Witam i Szczęśliwego Nowego Roku!

Właśnie wróciłam z wakacji jeszcze nie testowałam proponowanych rozwiązań, będę Was informować, jak tylko to zrobię! 

1 polubienie