Pokazywanie elementów szkicu na rysunku

Witam 

Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest wstawienie do rysunku elementów geometrii obecnych na jednym ze szkiców części?

Tak, na rysunku należy wybrać szkic i użyć funkcji Konwertuj elementy szkicu

EDIT patrz PJ

convertir_les_entite.png

Pewnie jestem trochę głupi, ale na rysunku nie widzę narzędzia "Konwertuj elementy". A dla mnie ta funkcja służy do tworzenia linii szkicu na podstawie już istniejącej objętości, prawda?

Edit: poprzednia wiadomość została napisana bez zastanowienia, przepraszam. Myślę, że w moim przypadku to się nie uda. Spróbuję dowiedzieć się, jak sprawić, by element szkicu pojawiał się i znikał w zależności od konfiguracji.

Witam 

Czy chcesz, aby szkic był widoczny w instalacji instalacji, czy w ??? części Jeśli to wszystko, sprawiasz, że jest to widoczne w pokoju, a następnie w MEP i wyświetlanie==>pokaż/ukryj==>szkic. A jeśli nie, tworzysz nowy szkic i wybierasz części drugiego szkicu, które chcesz wyświetlić, a następnie przekształcasz elementy, a następnie opuszczasz szkic i robisz to, co wyjaśniono wcześniej...

Nie martw się, Roub25 , ikona nie jest domyślnie widoczna na rysunkach, z drugiej strony widać też rozwiązanie ac cobra 427 , jedyną wadą jak na mój gust jest to, że szkic musi być widoczny na stałe.

W każdym razie dzięki, ale zrezygnowałem, ponieważ jest to okrąg pojawiający się w widoku przekrojowym, więc nie można go zobaczyć, jeśli narysuję go w 3D. Więc zamierzam narysować go bezpośrednio w M.e.P., ale będę musiał dowiedzieć się, jak go usunąć dla niektórych konfiguracji

Pokaż nam przykład, zobaczymy co jest wykonalne :)

MaD dziękuję za rozpamiętywanie mojej rozpaczliwej sprawy:)

To jest typowa sytuacja, z którą się spotykam:

Na rysunku mam okrąg, który jest styczny do krawędzi stożka. Ten ostatni może się "otworzyć", dzięki czemu kąt stożka może się zwiększyć. I od pewnej wartości, powiedzmy poziomej, żeby było łatwiej, piłka nie jest już używana więc chciałbym ją usunąć lub:

Jeśli zbuduję okrąg na szkicu 3D, nie jest on reprezentowany na widoku, który mnie interesuje, ponieważ jest to widok przekrojowy (tak, to pech, czy po prostu skomplikowane?), więc złe rozwiązanie.

Jeśli tworzę dysk woluminiczny tylko po to, aby mieć go na moim M.E.P., nie jest to opłacalne.

A kiedy tworzę ten okrąg bezpośrednio w M.e.P., nie widzę, gdzie został utworzony, aby go włączyć lub wyłączyć...

A konkretnie to koło, do czego  to służy w Pańskim eurodeputowanym?

1 polubienie

Utwórz swój okrąg w innym szkicu na planie, który Cię interesuje, aby naprawić go na przykład za pomocą punktów szkicu

EDIT patrz PJ SW2016

cercle.sldprt powiedział:

Niestety korzystam z oprogramowania SW 2015 i nie mogę odczytać Twojego pliku, który byłby dla mnie przydatny, ponieważ tak naprawdę nie rozumiem, co masz na myśli mówiąc o punktach szkicu.

GT22 to piłka kontrolna.

Zobacz PJ po lewej stronie, pierwszy szkic1 na przedniej płaszczyźnie z bokami, a po prawej widok szkicu 2 na górnej płaszczyźnie, która automatycznie podąża za pierwszym szkicem

cercle.png

Ø piłki tou_jours jest identyczne??? W przeciwnym razie możesz utworzyć część kulową za pomocą samego szkicu i sprawić, by wyglądała, a następnie wykonać zespół ze swoim stożkiem. Następnie sprawiasz, że Twój marmur pojawia się zgodnie z żądaną konfiguracją...

Albo robisz blok z marmuru, który przynosisz z powrotem, jak chcesz, w swoim MEP

1 polubienie

MaD w porządku, dziękuję za wyjaśnienie!

ac cobra 427 tak dla danego elementu kula ma zawsze takie samo Ø. Każdy produkt posiada własną kulkę kontrolną o zdefiniowanej Ø. Bardzo dobry pomysł na blok, ponieważ dodanie jednostki głośności tylko po to, aby użyć jej w M.e.P. do kontroli, dodatkowo nie podoba mi się to zbytnio...

Zamierzam trzymać tę opcję w kącie, ponieważ tutaj próbowałem zintegrować tworzenie mojego marmuru z moim oryginalnym makro i powinno się to udać! Jest tylko jedna rzecz, a mianowicie, że kiedy zmieniasz nazwę wymiaru w szkicu, makro go nie zapisuje, jak sądzę. 

Będę Cię informować na bieżąco, dziękuję!