Przeprowadziłem badanie statyczne na wózku zawieszonym na belce jezdnej za pomocą rolek. Przyłożyłem kilka sił (masa komponentów, siły, grawitacja) i uzyskane wyniki wydają mi się poprawne, ale chciałbym je zweryfikować, wyświetlając wyniki sił reakcji/sił na moich rolkach. Ma to na celu upewnienie się, że to oni przenoszą mój ładunek i jednocześnie zatwierdzają mój ładunek. W Siła wynikowa - Siła reakcji mogę wybrać tylko powierzchnie i nie daje mi to wartości dla mojego wyboru, ale tylko dla całego modelu.
Jest to badanie statyczne przeprowadzone w programie Solidworks Simulation 2014.
Teoretycznie moje kamyki podtrzymują całą masę. Ale kiedy wybieram powierzchnię rolek stykających się z szyną i szukam mojej siły reakcji, nie mogę pokazać żadnych wyników na wyborze. Pokazuje mi to tylko dla całego modelu.
Nie mogę wybrać komponentu, tylko powierzchnie, krawędzie lub wierzchołki.
Po skontaktowaniu się z infolinią okazuje się, że nie ma możliwości wybrania ciała do odzyskania powstałych sił. W moim modelu wynikowe siły pojawiają się na górnej powierzchni ropuch (stała geometria), które utrzymują belkę nośną. Suma jego sił odpowiada (w przybliżeniu) całkowitym siłom przyłożonym do wózka.