Posiadam plik spawanych części konstrukcyjnych zawierający kilka rur, które zmieniają się w zależności od konfiguracji.
Do rysunków muszę pokazać tylko jedną rurkę na arkusz. Chciałbym wyświetlić wagę rurki (tj. korpusu w konfiguracji) we kartridżu (lub w przypadku braku tego na planie) i aby ta wartość była aktualizowana wraz ze zmianą zmian. Jak to zrobić?
Dzięki, ale o ile mi wiadomo, właściwości niestandardowe nie pozwalają na wprowadzanie wartości dla określonej treści części lub dla określonej konfiguracji (nie aktualizuje się dobrze dla konfiguracji). I nic takiego nie jest wskazane w samouczkach Twojej witryny
Aby ustawić wagę każdej konfiguracji, musisz kliknąć właściwości części, wybrać żądaną konfigurację, dodać jej wagę i tak dalej dla pozostałych... Pozdrowienia
@A.R. To jest metoda, o której mówiłem, mówiąc, że nie aktualizuje się dobrze.
Rzeczywiście, po utworzeniu linku do nieruchomości na planie, jeśli nastąpi zmiana, musisz ponownie otworzyć 3D, konfigurację, aktualizację, a następnie wrócić do planu. (Równie dobrze można wprowadzić wartości ręcznie..)
I nadal musiałbym powiązać ten ciężar z odpowiednim ciałem z tym.
W ramach kontynuacji mojego problemu przetestowałem kilka rzeczy i wymyśliłem następującą formułę we właściwościach niestandardowych specyficznych dla konfiguracji (patrz obrazek);
Czy ktoś może mi powiedzieć, czy to prawda? Ponieważ SolidWorks nie rozumie, pokazuje mi w rezultacie to, co wpisałem zamiast odpowiedniej wartości.
Pomoc techniczna powiedziała mi, że na razie nie jest możliwe umieszczenie tych informacji bezpośrednio w tabelce rysunkowej, ale możliwe jest utworzenie dla niej adnotacji:
Musisz przejść do właściwości danego artykułu/treści i utworzyć właściwość "waga artykułu 1", na przykład. Upewnij się również, że włączona jest automatyczna aktualizacja spawanych elementów.
Następnie na rysunku należy utworzyć adnotację, kliknąć na żądany artykuł w widoku, a następnie wstawić link z "linkiem do właściwości", wybrać "model znaleziony tutaj" i "komponent, do którego dołączona jest adnotacja".