Witam Chciałbym wiedzieć, czy istnieje technika pokazywania ukrytych krawędzi ciała. Pozwólcie, że wyjaśnię moją potrzebę: na rysunku zespołu wiem, że można wyświetlić ukryte krawędzie komponentu, który byłby w tle, aby pokazać tylko go (przypominam, że jestem w przypadku stylu wyświetlania "ukryte linie usunięte"). Chodzi o to, aby pokazać tylko niektóre ciała tego komponentu. Czy jest to możliwe? ponieważ próbowałem wielu rzeczy i zaczynam wierzyć, że ten manewr jest niewykonalny.
W praktyce istnieje sposób na pokazanie tylko ukrytych krawędzi pojedynczego elementu części (wystarczy wybrać element w drzewie po lewej stronie, kliknąć prawym przyciskiem myszy i wybrać opcję "pokaż ukryte krawędzie"). Istnieje 90% szans, że będziesz w stanie zrobić to samo, wybierając ciało w drzewie lub wybierając funkcję, która utworzyła treść.
Cześć Zozo, tak wracam po długim milczeniu z mojej strony (zamierzam spróbować ponownie przyczynić się do wzbogacenia społeczności CAD!) Wracając do tematu, właśnie przetestowałem roztwór froussel i jest to dla mnie prawdziwy cud. Oto wynik z widocznym zespołem ukrytej krawędzi po lewej stronie i zespołem ukrytej krawędzi po prawej stronie oraz tylko końcówką cylindra i widocznym łącznikiem krawędzi. Będzie to bardzo przydatne na moich następnych tablicach. Dziękuję bardzo
Cieszę się , że rozwiązanie @froussel Ci odpowiada. Nie musisz jechać do Lourdes po cuda, dzięki MyCad prawdziwy cud w kilku kliknięciach. Już niedługo będziemy mieli maskotkę, którą będziemy mogli postawić na naszym biurku dla trudnych cudów.
Drobna sugestia, że możesz zamknąć temat, wybierając właściwą cudowną odpowiedź
Do zobaczenia wkrótce! Nie mogę się doczekać, aż skorzystamy z Twojej wiedzy!