Wyświetlanie właściwości pliku programu Inventor w Eksploratorze Windows

Witam

Chcę wyświetlić właściwości I moich plików programu Inventor w Eksploratorze Windows, aby zapisać moje części w odniesieniu i móc je wyszukać wraz z ich opisem (wypełnionym w polu Iproperties) w Eksploratorze Windows.

Dziękuję

Nie wiem, czy to możliwe, nawet gdy wściekle kuleję na poziomie okien.

Z drugiej strony jestem ciekaw, czy to działa...

Witam

Nie jestem pewien, czy można to wyświetlić w Eksploratorze Windows (...)

Po oddzieleniu odniesień od oznaczeń, jeśli masz "asystenta projektowania", możesz wyszukiwać, wybierając to, czego potrzebujesz według projektu i/lub pliku.

Alternatywnie zapisz plik z numéro_désignation, a następnie zmień części i oznaczenia własności projektu na wynikowy numer dokumentu, numer części i oznaczenie

Inne rozwiązanie: mieć plik exel na przykład z automatycznym wypełnianiem (makro lub reguła) lub ręcznym z rezygnacją ze wszystkich potrzebnych elementów

Na razie mam w głowie tylko te rozwiązania...

Witam

Oprócz Loloboyo, nabycie PDM ma wiele zalet oprócz wyszukiwania plików według właściwości, takich jak zachowanie wszystkich wersji, cykle życia, walidacja, widoki modelu, zestawienia materiałów ze wszystkimi typami plików itp.

Pod starymi wersjami mogliśmy... dziwaczny....

Z drugiej strony możesz mieć dostęp do ipropriété za pośrednictwem asystenta projektowania

Witam, dziękuję za odpowiedzi.

Ale szukam prostszego rozwiązania niż konieczność korzystania z innego oprogramowania, aby uzyskać dostęp do tych informacji.

Kiedy pracowałem nad SolidWorks, było to wykonalne i znacznie uprościło sprawę: można znaleźć część według jej odniesienia lub oznaczenia w oknie Windows, nawet na komputerze, który nie ma SolidWorks.

Chciałbym to odnaleźć ponownie w programie Inventor, aby skonfigurować odniesienie do części w mojej nowej firmie, bez komplikowania wyszukiwania elementów.

Kontynuuję moje badania, nie wahaj się podać mi innych rozwiązań , jeśli znasz jakieś.

Dziękuję

FYI, w przypadku SolidWorks czasami pojawiał się plik .DLL do "reaktywacji" za pomocą wiersza poleceń systemu Windows, w celu umieszczenia linii opisu w oknie zapisywania pliku (części, złożenia lub rysunku). To właśnie ten opis pojawia się następnie w oknach systemu Windows z widokiem szczegółowym.

Lub może istnieć makro do umieszczenia w moich szablonach, które pozwoli na wyświetlenie tego opisu...