Wyświetlanie właściwości karty Dostosuj w instalacji instalacji

Witam

Oto mój problem:

Posiadam pokój w 2 konfiguracjach: L20 i L30

Na karcie Dostosuj mam właściwość Opis o wartości KOLUMNA L. Ma

Na zakładce Specyficzne dla konfiguracji Opis do wartości: KOLUMNA L.20 w konfiguracji L20

Na karcie Specyficzne dla konfiguracji Opis do wartości: KOLUMNA L. 30 w konfiguracji L30

Chcę wyświetlić właściwość elementu na karcie Dostosuj na rysunku (KOLUMNA L. A)

Czy jest to możliwe bez dodawania trzeciej konfiguracji (która miałaby właściwość Description o wartości COLUMN L. A)?

Witam

Jeśli dobrze zrozumiałem, tak:

Musisz dodać adnotację lub notatkę, a w opcjach (właściwościach notatki) wybrać "link do pokoju", a nie "powiązany z aktualną konfiguracją".

Nie sądzę, żeby to było możliwe.

Jeśli właściwość onfiguration istnieje, ma ona pierwszeństwo przed dokumentem

Gdzie jest ta opcja, Lucas?

6 polubień

Jak @jfaradon.

Wydaje się to niemożliwe. Właściwość konfiguracji przejmuje prawo własności do pliku. Wymagana jest 3. konfiguracja lub właściwość o innej nazwie.

Myślę też, że musisz dodać konfigurację, Lucas nie mam opcji "link do pokoju" używam SLD 2012 jedynym miejscem, w którym mam opcje, jest menedżer nieruchomości w "Formatuj tekst" przycisk Link do nieruchomości" patrz zrzut ekranu

REDAGOWAĆ

Łukasz ma rację, po wybraniu notatki w menedżerze nieruchomości, w "Formacie tekstowym" kliknij przycisk "Link do właściwości", następnie zaznacz "Komponent, do którego dołączona jest adnotacja" i wybierz żądaną właściwość.

propriete.jpg
2 polubienia

Tak, tam znajdziemy konfiguracje, ale celem było powiązanie z dokumentem...?  

5 polubień

Trochę pochopnie odpowiedziałem, rzeczywiście przy powyższej metodzie wyświetlamy właściwość rysunku (która może być inna niż modelu)

Moim celem było wyświetlenie właściwości modelu w zakładce "Dostosuj", co nie jest możliwe, jeśli masz tę samą właściwość w zakładce "Specyficzne dla konfiguracji".