Ale kiedy robię cięcie, nie można wyświetlić gwintu kranu!
Jakieś rozwiązania, które możesz mi zaoferować?
Zaznaczam, że gwintowanie zostało wykonane w pliku części, a nie w złożeniu. Sprawdziłem reprezentacje gwintów w ustawieniach. Gwint pojawia się w pliku części, ale nie w zespole.
Przede wszystkim moje najlepsze życzenia. 1 - Czy zapoznałeś się z funkcją wstawiania modelu? 2- Jeśli nie, spróbuj przez to przejść, po prostu sprawdzając reprezentację sieci. 3 - W przeciwnym razie otwierasz swój model 3D, przechodzisz do funkcji stukania, edytujesz go i klikasz na reprezentację gwintu, zamykasz bez zapisywania i powinien pojawić się ponownie...
Zrobię zrzuty ekranu, aby wyjaśnić:
1 -Więc w pierwszej części nie mogę zrobić zrzutu ekranu, ponieważ działa bardzo dobrze, ale zdarzało się to w innych wersjach.
2 - Tak samo jak 1 samochód bardzo dobrze się u nas sprawdza.
Przeszedłem przez asystenta wiercenia, aby wykonać gwintowanie. Próbowałem waszych rozwiązań, ale nic nie pomaga. Myślę, że będę oszukiwał, pokazując część, a nie montaż do cięcia
Witam ponownie, Ok, powiedz mi swoją wersję i/lub czy możesz wysłać swój model 3D... Napotkałem ten problem w wersjach 2018 i 2020, podczas wykonywania mojej małej sztuczki działało, ale czasami wcale. Oto link: Rysunek stukania Pb @+. AR.
Witam Czy jesteś w "wyświetlaniu reprezentacji gwintów" w "Wysokiej jakości"? Czy cięcie zostało utworzone przed czy po zaimportowaniu reprezentacji gwintu?
Witam Domyślnie solidworks nie wyświetla gwintów komponentów podrzędnych na rysunkach złożeń, Musisz je zaimportować, klikając " Model obiekt", "Reprezentacja gwintu" Możesz wybrać tylko żądane widoki lub zaznaczyć " Importuj do wszystkich widoków "
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Krawędź-b: Próbowałem sprawdzić/odznaczyć wysoką jakość i utworzyć cięcie przed i po stuknięciu, ale to nie zadziałało.