Pomoc API

Witam

Mam problem. Kiedy pisałem marco w VBA, musiałem znać składnię polecenia. Wybrałem go więc, a następnie bardzo klasycznie nacisnąłem F1, aby wezwać pomoc i tam pojawiła się duża frustracja komunikat informujący mnie, że nie mam do niego dostępu, patrz zrzuty ekranu w załączeniu. Kiedy szukałem takiego, szybko stało się to dla mnie zawiłe. Czy ktoś z was ma wyjaśnienie lub lepsze rozwiązanie?

Dziękuję Ci za to

pb_aide_api.pdf
Witam W przypadku VBA istnieje bardzo dobra witryna, na której można znaleźć szczegółowe informacje o funkcjach. Szukaj developpez.com
3 polubienia

Czy możesz naciskać swoją prośbę.

Nie ma tego tutaj z API SolidWorks, ponieważ w domu wszystko jest w języku angielskim, niezależnie od wersji

W przeciwnym razie komunikat wskazuje, że pomoc nie znajduje się już na swoim miejscu w folderach systemu Windows

1 polubienie

Witam

w przeciwnym razie spróbuj naprawić oprogramowanie, przechodząc do dodaj/usuń programy i kliknij prawym przyciskiem myszy Solidworks i wybierz Modyfikuj, a następnie twardą naprawę tego komputera.... Wtedy powinno znowu działać.

Dziękuję bardzo, zobaczę to wszystko dziś wieczorem po zupie.

Dobranoc

Witam

Cała pomoc dotycząca API oprogramowania jest dostępna tutaj: http://help.solidworks.com/2016/english/api/sldworksapiprogguide/Welcome.htm

Miłego dnia.