Bjr Buduję łódź na solidworks i kiedy muszę zrobić wygładzanie, aby zrobić pierwszą powierzchnię łodzi, powiedziano mi, że nie jest to możliwe, czy mógłbyś mi pomóc
Łódź.SLDPRT (98.0 KB)
Bjr Buduję łódź na solidworks i kiedy muszę zrobić wygładzanie, aby zrobić pierwszą powierzchnię łodzi, powiedziano mi, że nie jest to możliwe, czy mógłbyś mi pomóc
Łódź.SLDPRT (98.0 KB)
Witam
Najwyraźniej plik zarezerwowany dla posiadaczy wersji 2023. Najlepiej dołączyć plik x_t.
Nie mogę tego na mnie nałożyć
Cześć Lenny
Spróbuj więc "iges". Część musi być solidna, aby można było eksportować x_t. Jeśli jest to powierzchnia i/lub szkielet, to iges wymienia format.
Ale biorąc pod uwagę rozmiar pliku, nie ma w nim zbyt wiele
Prosty zrzut ekranu może czasami wystarczyć i jest dostępny dla każdego.
Tak, zrób zdjęcie podczas operacji wygładzania
Wygładzanie powinno działać bez problemów. Ale musisz wybrać głośność. Jeśli chcesz pozostać na powierzchni, umieść górną linię każdej sekcji w przerywanych liniach (konstrukcja)
po prostu muszą być wolumetryczne ???
Nie ma potrzeby stosowania przekrojów podłużnych
Tylko szkice poprzeczne
Nie ma potrzeby stosowania krzywej prowadzącej. Na razie
Nie. Przekroje. Prostokąty
ach...
i na razie nie ma przewodnika
Musisz umieścić tutaj wszystkie przekroje
Witam
Zacznijmy od tego, że nigdy nie pracujemy nad całym kadłubem, ale nad połową kadłuba dla łodzi.
Oto link od modelarzy, którzy mogą Ci pomóc (nawet jeśli jest to Fusion 360, zasada jest taka sama)
Twój kształt par wydaje mi się zbyt prostokątny jak na mój gust^^
Jeśli jest to tylko powierzchnia, która znajduje się między 2 niebieskimi liniami mojego vdd, będziesz musiał przejść przez inne budowane linie, w przeciwnym razie będzie próbował użyć twoich prostokątów, co z pewnością stwarza problem ze zrozumieniem dla oprogramowania.
Również po to, żeby wiedzieć, że kadłuby łodzi i SW, w ogóle to się źle kończy^^