Jak to?
Aby działać prawidłowo, krzywe prowadzące muszą przecinać sekcje
Już nie rozumiem...
Usuń zaznaczenie dwóch krzywych
tak, ale nie robię tych samych wymiarów i tego samego kształtu
Zdecydowanie radzę zrobić tak, jak w samouczku na 1 miejscu, a następnie wykonać swój projekt, albo od 0, albo modyfikując wymiary. (ale bardziej niebezpieczne)
Po pierwsze, nie wykonałeś pochyłej płaszczyzny dla tylnej części kadłuba (obrazu), dlatego Twoje szkice nie krzyżują się ze sobą.
Mam wrażenie, że pomijanie kroków i nieuchronnie to nie działa.
poćwicz z samouczkiem Sbadenisa, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.
Jeśli nadarzy się okazja, też postaram się to zrobić.
To samo, wykonaj samouczek identycznie w 1. kroku. Następnie zmodyfikuj go w 2. kroku. (Wolałbym zmodyfikować niż przerobić ze swojej strony.
Zaleta, jeśli modyfikujesz kawałek po kawałku, będziesz wiedział, gdzie się zacina, a następnie korygujesz w miarę upływu czasu.
Przede wszystkim trójkąt z przodu nie powinien znajdować się na końcu łuku, ale wycięcie z tyłu, chyba że był częścią twoich modyfikacji.
Z mojego punktu widzenia ta metoda wydaje się poprawna, o ile momenty obrotowe są trapezowe, a nie wypukłe, ale mogę się mylić.
Tylko modelarstwo morskie, bardzo długie.
Witaj Lenny,
Jedną rzeczą, na którą należy zwrócić uwagę, jest stabilność szkiców. Kiedy patrzę na drzewo funkcji, wszystkie szkice są pod presją. (por. (-) przed szkicami). Wydrukuj ponownie szkice i zwiąż je całkowicie, wymiarami lub wiązaniami. (Niebieski szkic==> niedobry; szkic==> OK). Po zatwierdzeniu w pełni ograniczonego szkicu (-) znika.
Miłego dnia
Dziękuję wszystkim, odpowiadam dopiero teraz, ponieważ właśnie się zarejestrowałem i liczba wiadomości do pierwszego użycia była ograniczona przez 24 godziny, rozwiązałem swój problem
Fajnie byłoby wyjaśnić, jak to zrobić, prawda? Następnie, aby zamknąć temat.
Dziękuję
Przerobiłem wszystko całkowicie z różnymi żebrami i dodałem płaszczyznę, która tworzy 8 płaszczyzn do wygładzenia i która pozwala uzyskać strukturalny kształt
Mam ostatnie pytanie, zdałem sobie sprawę, że wysokość mojej łodzi nie wypada w prawo (na okrągłą liczbę) jak to zrobić?
Ponieważ Twoja łódź jest zbiorem ułożonych wymiarów, wystarczy zwiększyć wymiar na jednej z części.
Wszystko zależy od okrągłej liczby na 1/10, lub od mm, lub od metra w tym przypadku modyfikacja stępki może być rozwiązaniem, ponieważ nie modyfikuje górnych profili.
Cdlt powiedział:
Co masz na myśli mówiąc o stępce?
W wielu drewnianych lub plastikowych łodziach (bez stępki, takich jak żaglówki) znajduje się kawałek drewna, który biegnie od tyłu do przodu i nazywa się " kilem "