Okej, dziękuję, będę cię informować w poniedziałek, ponieważ nie mam przy sobie komputera, jeśli oczywiście zgodzisz się nadal mi pomagać
Witam @Lenny_Kr
Wszyscy członkowie tego wspaniałego forum oczywiście zgadzają się pomóc Ci w Twoim projekcie
Pozdrowienia
Witam
Dlatego to zostało zrobione dla !!
@+.
AR.
Chciałbym zmienić wymiary mojego kadłuba, a mianowicie długość, szerokość, wysokość, ale nie mogę tego zrobić...
Witam @Lenny_Kr
Powinieneś wypróbować funkcję skalowania.
Ponieważ jednak używam go raz na każdą śmierć Bishopa, nie wiem, jak będzie się zachowywał z splajnami.
Zależy to również od tego, jak wykonałeś wewnętrzny i zewnętrzny splajn (jeśli jest rysowany osobno, nie powinien tworzyć PB, z drugiej strony, jeśli zrobiłeś to z inną funkcją, może to spowodować wiercenie się.
Uważaj na skalowanie, grubość stępki będzie się przesuwać.
Powiedz nam, dlaczego chcesz zmienić te oceny. Czy to tylko raz, czy kilka razy w zależności od modelu.
Cdlt powiedział:
Nasi koledzy powiedzą Ci, jak to zrobić
w zasadzie chciałbym zmienić długość, szerokość i wysokość łodzi, ponieważ kiedy wybieram narzędzie do mierzenia SolidWorks , wymiary nie są takie, jak bym chciał.
Dobry wieczór @Lenny_Kr ,
Co dokładnie go blokuje?
Widzę, że w Twoich szkicach są wymiary, co się stanie, gdy zmienisz wartości tych wymiarów (SW wyświetla komunikat)?
Powinieneś wziąć wygładzanie powierzchni, a nie wygładzanie objętości.