Pomoc makra SolidWorks

Witam

W SolidWorks 2016, gdy jestem w oknie edycji makr, nie mam dostępu do "Pomocy SolidWorks API", która znajduje się na moim komputerze.

Kiedy klikam na znak zapytania w tym oknie (w prawym górnym rogu), oznacza to, że korzystam z Pomocy Microsoft Visual Basic dla aplikacji"

W jaki sposób mogę wymusić korzystanie z "Pomocy API SolidWorks", aby ułatwić sobie pracę.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

1 polubienie

Zobacz ten link

https://help.solidworks.com/2016/English/api/SWHelp_List.html?id=1bf6abcea4a54437986b9db45d56475e

@+

2 polubienia

Witam i dziękuję za link, który mi przesłałeś.

Jednak pomimo moich badań nie mogę poradzić sobie z konfiguracją edytora za pomocą "Pomocy API SolidWorks". Pozostaje zablokowany w "Visual Basic"

Jednak na moim komputerze lokalnym folder "Pomoc API SolidWorks" przechowywany w folderze C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\api jest dobrze wypełniony i po kliknięciu ?/Tematy pomocy API zostanie wyświetlona pomoc. Niestety, ta pomoc nie jest powiązana z edytorem makr SW.

Nie mogę zrozumieć, gdzie muszę interweniować, aby umożliwić edytorowi makr korzystanie z "Pomocy API SolidWorks" zamiast "Visual Basic".

Witaj mbrel34

Kto jest Twoim wydawcą?

Witam

Edytor, którego używam, to ten dostępny w SolidWorks 2016.

Pomoc API znajdziesz w "?" solidworks, a nie w edytorze Visual Basic

Radzę ci descativer "skorzystaj z pomocy w sieci.... "