WITAM Przedstawiam się Jestem Rudy Przyszedłem tutaj, aby znaleźć pomoc dla mojego projektu warsztatowego do wykonania podwozia i części do samochodu sterowanego radiowo 4X4 Nie chcę korzystać ze wszystkiego, co jest zrobione na rynku Mam projekt, aby zrobić własne chassie.Mogłem być zadowolony z tego, co jest zrobione z ejas, ale moja obawa c szczegóły Chcę, aby były jak najbardziej realistyczne, cięcie ram zostanie zlecone podwykonawcom, a cała ta drobna część zostanie wykonana w warsztacie przez maszynę CNC. A po kilku miesiącach nieudanych testów wysycham do modelowania ram i innych części, więc szukam kogoś, kto może mi pomóc oczywiście za opłatą; jeśli to możliwe, ktoś w regionie Ile de France, tak długo może omówić, co próbuję zrobić.Jestem również otwarty na pomysły na mój projekt, ponieważ jest to coś, na czym bardzo mi zależy.
Zapomniałem powiedzieć, że większość podwozia, które narysowałem, a także mam zdjęcia kopii podwozia i wykonanych części, których nie przychodzę z pustym arkuszem.
ch79.jpg
Witam
Czy masz licencję Solidworks (wersja studencka, to nie ona), a zwłaszcza z jakiego roku.
Pozdrowienia
nie, nie mam jeszcze licencji solidwoks, poprosiłem o wycenę, aby poznać cenę posiadania jednego na moim komputerze w warsztacie; które otrzymałem
Witam @Teddy
Jeśli przejdziesz z Bob CAD na Solidworks, będzie to dla Ciebie duża zmiana.
SolidWorks i oprogramowanie na tym poziomie wymagają znacznych inwestycji intelektualnych, aby je opanować, co wymaga (AMHA) kilkudniowego SolidFormation z trenerem. (Nie wahaj się zapłacić rachunku w, € musi się obrócić ze szkoleniem w 12 000 €uros)
To powiedziawszy, po zainwestowaniu w SolidWorks i szkoleniu, nie masz praktycznie żadnych ograniczeń, aby dość łatwo wykonać wszystkie części, które chcesz, z precyzją, której chcesz, oraz z interfejsami plików do CNC i drukarek 3D.
Jeśli Twoja działalność ma charakter hobbystyczny, jest to bardzo ciężka inwestycja, ponieważ musisz sprzedać kilka tysięcy samochodów sterowanych radiowo z napędem 4X4, aby inwestycja była opłacalna.
Tak więc po pierwszym przeczytaniu Twojej prośby sugeruję, abyś kupił "darmowe oprogramowanie" z wbudowanym modułem sprawdzania pisowni , a nie "trèscherware".
Na twoją prośbę (szukam kogoś, kto może mi pomóc za opłatą oczywiście) nie jesteś we właściwej sekcji. W tej sekcji zostaniesz ponownie poproszony o określenie stawki godzinowej, na którą jesteś skłonny się zgodzić (lub maksymalnej kwoty), a także szacowanej liczby godzin).
Pozdrowienia
2 polubienia