Chciałbym prosić Cię o strategię, aby zrobić głowę z Solidworks 2013. Oto rysunek do wykonania:
Tak więc, aby kula nie miała problemu, to na później...
Strategie, które udało mi się wypróbować, dotyczyły głównie wytłaczania lub cięcia. Jeśli chodzi o oczy, udało mi się to mniej więcej poprzez zrobienie powierzchni wokół szera, koła z podzieloną linią na szerze , następnie pogrubienia , a następnie odjęcia tych dwóch. Problem polega na tym, że moja połówka grzechu staje się kulą. (Chciałem użyć symetrii po) Jeśli masz lepsze rozwiązanie, jestem za tym.
Z drugiej strony w przypadku kolców na czubku głowy nie mam pojęcia jak to zrobić. Próbowałem z szefem granicznym , ale bez powodzenia.
Tak więc dla twoich kolców nad głową, gdy stworzysz swój plan za pomocą samouczka tutaj
Możesz przesuwać płaszczyzny, tworzyć płaszczyzny prostopadłe i za pomocą narzędzia do wygładzania tworzyć szczyty
To samo dotyczy ust, gdy utworzysz płaszczyznę na twarzy, możesz ją przesunąć i utworzyć szkic na tej płaszczyźnie odsuniętej i rzutować go na prawą stronę, podczas wytłaczania lub usuwania materiału
masz również możliwość umieszczenia szkicu na żądanej stronie i przekształcenia go w szkic 3D, co pozwoli Ci wykonać przeciągnięcie lub wygładzenie
Będziesz miał wszystkie możliwości, których pragniesz
Musisz grać, jeśli masz inne problemy, nie wahaj się zapytać
@.PL bardzo dobry pomysł, rewelacje, w ogóle o tym nie pomyślałem
@gt22 dziękuję za tutoriale, rzeczywiście próbowałem ze szkicami rzutowanymi na pla, ale nie dało mi to nic dobrego... Więc spróbuję ponownie z samouczkiem, który mi dałeś