Zaczynam w solidworks i planuję zrobić automat do gier, w tym celu narysowałem plany, aby były one obrabiane przez stolarza, który ma CNC.
Stolarz mówi mi, że nie użyłem odpowiednich narzędzi do mojego rysunku i że niestety nie może wykonać obróbki z planami w takiej postaci, w jakiej jest.
Przypuszczam, że problem wynika z rodzaju pilnika, którego stolarz potrzebuje do swojej maszyny. Operacja jest podobna do frezowania, a więc w 3D. Prosty plik DWG DXF nie wystarczyłby zatem.
Jakiego typu pliku potrzebuje?
Daleko mi do bycia ekspertem, ale ta sztuka nie wygląda dla mnie źle
- Wyobrażam sobie, że Twoja część będzie wykonana metodą frezowania? Konieczne jest zatem wykonanie promieni frezowania w ostrych narożnikach. ponieważ nie da się zrealizować tego, co jest narysowane.
Zastanawiałem się też nad problemem grzebieni do truskawek.
Innym możliwym problemem, z którym nie będziesz w stanie nic zrobić, jest to, że podczas konwersji SW-DXF SW generuje linie, które nakładają się na siebie i/lub nie są połączone. W rezultacie musisz zacząć od nowa po fakcie, w zależności od oprogramowania, które zajmuje się tym później.
Obrabiamy drewniane skrzynie i nie postępujemy w następujący sposób.
- spłaszczanie części na rysunku.
- konwersja części do formatu DWG (z naszej strony)
- Ręczne zagnieżdżanie części w celu dopasowania do formatu panelu.
- Następnie przechodzimy do oprogramowania do obróbki skrawaniem, które wygeneruje program CNC.
W tym oprogramowaniu (dla nas Alphacam ) pozwala usunąć wspólne linie, złożyć je razem, aby utworzyć ścieżkę narzędzia.
Najlepiej używać łuków i linii, a unikać krzywych splajnu, co w niektórych przypadkach pozwala uniknąć łuków zbyt małych dla cyfrowych.
Jeśli chodzi o promienie narzędzia, zwykle nie stanowi to problemu, oprogramowanie musi skompensować i pozostawić łuk w miejscu, w którym narysowałeś ostry kąt. Po tym łuku można go zmniejszyć za pomocą frezu o mniejszej średnicy lub szlifować ręcznie, jeśli naprawdę przeszkadza. (np. w przypadku nastawni)
Jeśli chodzi o głębokości i typ pliku, wystarczy tylko 2D, o ile nie używasz 5osi. Głębokość musi być podana operatorowi /programiście. Na przykład głębokość rowków łączących lub głębokość zdobień.
Spojrzałem na twój 1 kawałek z PAC MAN, twój stolarz będzie musiał użyć wiertła co najmniej 2 mm, aby mieć coś poprawnego lub wiertła do grawerowania , które da lepszy wynik , chyba że naprawdę potrzebujesz "wgłębienia" do pomalowania drugiego.
Tak naprawdę nie wiem, co zrobić, aby rozwiązać mój problem i odnieść sukces w obróbce różnych części.
Robiłem swoje różne elementy za pomocą narzędzi do tworzenia linii, kół w 3 pkt, prostokątów... (Mam wrażenie, że to właśnie sprawia mu problemy.)
następnie umieściłem go w 3D za pomocą funkcji bossa i za pomocą tych samych narzędzi narysowałem to, co chciałem mieć wygrawerowane i przy funkcji ekstruzji ustawionej na 2mm wymodelowałem grawerunki na moim rysunku.
Aby odpowiedzieć na pytanie FUZ3D, w następnej kolejności chciałbym pomalować grawerunki.
Nawiasem mówiąc , FUZ3D, czy byłbyś w stanie wyprodukować to, co chcę z tych planów bez modyfikacji?
Dla mnie nie widzę, gdzie się blokuje poza półkami na narzędzia.
Mógłbym to zrobić, ale w grawerowaniu w V. w przeciwnym razie potrzebujesz 1 - 2 mm. (nie schodzimy poniżej 10 mm na przykład dla drewna i 6 mm dla pianki)
Więc albo nie ma odpowiedniego pliku (DXF lub DWG w 2D), albo nie ma narzędzi komputerowych do składania różnych ścieżek narzędzi (ale w to wątpię), albo nie ma fizycznych narzędzi na swoim CNC (zbyt duża średnica)
Albo tak jest... w tym celu (co nie jest wykluczone... ale to już inna historia)
Myślę, że rozwiązałem wszystkie możliwe problemy, ale znajdź, który z nich jest właściwy.
Więc oto jak to wygląda, najpierw faktycznie grawerowanie, a na samym końcu poprzez zrobienie kieszeni jak na 3D (oszukując na skali 2 mając nitkę 6 w najmniejszej, aby symulować nić 3mm).
Dostępny jako załącznik.
Tak więc 1. pokazuje na brązowo, że niektóre litery są na krzywej, a nie po łuku, ale to moje oprogramowanie do obróbki skrawaniem może je dla mnie przekonwertować.
W 2 ścieżkach narzędzi w grawerowaniu. (nic specjalnego, wszystko jest w porządku)
W 3 symulacja obróbki skrawaniem. Wszystko też jest w porządku.
W 4 jest symulacja w frezie 3mm w skali 1. I tam widzimy problemy z wykończeniem ze względu na jego promień. Nie zrobiłem liter, ponieważ nie ma wystarczająco dużo miejsca, aby przejść przez nie frez (najlepiej 1 mm, co może być problemem na przykład dla stolarza)
Podsumowując, DXF bardzo mi odpowiada, tylko jakaś zakrzywiona konwersja w łuk koła, ale dla mnie to klasyka, robienie dużej ilości grawerowania logo. Z drugiej strony, jeśli chcesz obróbki takiej jak 3D z głębokimi rowkami 2 mm w celu ich pomalowania, może to oznaczać problem z narzędziami.
Zgadzam się ze wszystkim, co zostało już powiedziane (wersja SW2018 a priori). Jeśli dostarczysz stolarzowi plik DXF (lub DWG), mam kilka uwag:
1- Grawerunki będą obrabiane we wgłębieniach kieszeniowych za pomocą narzędzia (frezu lub innego) o średnicy mniejszej lub równej minimalnej wartości grawerunków, ponieważ istnieją szersze kształty. Ogólnie rzecz biorąc, w systemach CNC ścieżka narzędzia jest przesuwana o wartość promienia narzędzia, a zamknięte ostre narożniki są automatycznie zastępowane kształtem narzędzia.
2- Z drugiej strony na zewnętrznych konturach A i M widzimy, że są małe segmenty 0,24 mm i tam CNC popełni błąd. Może dlatego stolarz powiedział Ci, że jego CNC nie może zaakceptować Twojego DXF (?).
3- Myślę, że przejście na polilinie (splajny) dla zakrzywionych części będzie stanowiło problem dla CNC, ponieważ możliwe jest, że:
- Albo CNC nie wie, jak interpretować splajny.
- Lub, jeśli je akceptuje, niektóre splajny mogą zawierać promienie krzywizn mniejsze niż promień narzędzia.
Zaokrąglone kształty powinny być łatwe do zastąpienia stycznymi łukami lub okręgami dla liter O i C w tekście, a także dla kształtów "PackMan".