Przewodnik po nomenklaturze

Witam

Jak zmienić szerokość kolumn zestawienia komponentów.

W przeciwnym razie w excelu jest to suk (patrz artykuł 4, ponieważ w kolumnie opisu mam trzy wiersze niemożliwe do zmiany w excelu.

Domyślam się, że jest w modelu BOM, ale jak to zrobić.

Pozdrowienia

mise_a_jour_bom.jpg

Witam @Zozo_mp ,

Możliwość ręcznego przeciągania jak w Excelu,

Lub za pomocą szerokości zdefiniowanej za pomocą >formatowania po kliknięciu prawym przyciskiem myszy,

1 polubienie

Widzę, że korzystasz z programu Excel, więc wyeksportowałeś listę materiałów do programu Excel, czy używasz listy materiałów opartej na programie Excel? W tym przypadku zakładam, że arkusz jest zabezpieczony, 

Witam @Lynk 

Dzięki za "">formatowanie po kliknięciu prawym przyciskiem myszy",

Właśnie odkryłem, że ręczne przesuwanie kolumny różni się nieco od Excela, w którym przesuwasz szerokość kolumny na górę kolumny, podczas gdy w Soliworks musisz zaznaczyć pionowe linie na środku strony (górna część kolumny jest nieaktywna).

DZIĘKUJĘ Ci iiiiiiiiii

Pozdrowienia

PS: Właśnie tworzę kopię zapasową BOM w Excelu.

Z drugiej strony nie ma dynamicznej interakcji między BOM a plikiem programu Excel, co oznacza, że jeśli zmodyfikujesz ASM, zmiany nie zostaną odzwierciedlone w pliku Excela.

Jeśli wiesz, jak to zrobić, proszę pana, powiedz mi wszystko!

Pozdrowienia

O ile dobrze pamiętam jest to możliwe, w zasadzie sztuczka polegała na połączeniu dwóch nomenklatur, będę was informować na bieżąco, 

D'acc ;-)

Witaj zozo

Najwyraźniej sztuczka polegająca na łączeniu zestawienia komponentów polega na tym, że zestawienie komponentów zespołu i na rysunku, do którego istnieje odniesienie, nie w pliku zewnętrznym, może to być wykonalne za pomocą makra lub innego, 

1 polubienie

Dziękujemy you@Lynk

Zamierzam przyjrzeć się temu za pomocą zespołu wykonanego dla tego manipu.

Będę Cię i Was informować tak szybko, jak to możliwe.