Przyciąganie notatki do widoku

Cze wszystkim

Mój dzisiejszy problem polega na tym, jak przyciągnąć notatkę do widoku rysunku.

Rzeczywiście, musiałem nie zwracać na to uwagi, a teksty na moim widoku nie poruszają się, jeśli go poruszam.

Mam nadzieję, że wszystko będzie jasne.

Z góry dziękuję.

Pozdrowienia.

Witam

1- Lub notatka musi być połączona z linią rysunku.

2- Lub notatka powinna być umieszczona w "pomarańczowym prostokącie" , który możesz zobaczyć wokół widoku.

1 polubienie

Cześć @samos024

Zobacz załączony link

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/t_Notes_Position_Snapping_to_that_of_a_Rectangle.htm

lub

Aby wstawić linie przyciągania :

1. Kliknij opcję Linia magnesu Tool_magnetic_line_annotations.gif  (pasek narzędzi Adnotacje) lub Wstaw adnotacje > > Linia magnesu .  
  2. Kliknij, aby umieścić punkt początkowy linii magnetycznej.
  3. Przeciągnij drugi koniec linii magnetycznej i kliknij, aby umieścić punkt końcowy linii.
  4. W menedżerze właściwości PropertyManager ustawić opcje.
  5. Klikać. PM_OK.gif

@+

1 polubienie

Problem polega na tym, że nie kliknąłem widoku przed wstawieniem notatki, więc znajduje się on w pomarańczowym prostokącie, ale nie jest powiązany pod względem pozycjonowania.

Dzięki gt22 ale to nie działa.

W przeciwnym razie w porządku, zrobię je ponownie.

Dlaczego to nie działa?

Klikasz na swoje widoki i wstawiasz swoje notatki za pomocą linii magnetycznych, jeśli chcesz usprawnić swoje adnotacje

Omówienie adnotacji

Adnotacje obejmują tekst i symbole używane do dodawania informacji do rysunku. Często zawierają strzałki, linie dołączenia i tekst.

Adnotacje zachowują się jak wymiary we wszystkich typach dokumentów SolidWorks. Można dodawać adnotacje do dokumentu części lub złożenia, a następnie wstawiać je do rysunków za pomocą widoków opisów lub menedżera właściwości PropertyManager Obiekty modelu , lub można tworzyć adnotacje na rysunku.

Użyj biblioteki projektu , aby wyświetlić podgląd zapisanych adnotacji. Możesz także przeciągać i upuszczać adnotacje do/z biblioteki projektu lub kliknąć adnotację prawym przyciskiem myszy i wybrać opcję Dodaj do biblioteki. Pliki DXF/DWG są obsługiwane wbibliotece projektu, ale podglądy są dostępne tylko dla plików DWG.

Aby uzyskać informacje na temat opcji adnotacji na poziomie dokumentu (takich jak czcionka), zobacz Właściwości dokumentu - Adnotacje i strony pokrewne .

Narzędzia adnotacji można wybrać z menu Wstaw lub z paska narzędzi Adnotacja.

Narzędzia do wyrównywania  służą do wyrównywania adnotacji.

Styl strzałki w adnotacjach można zmienić, klikając strzałkę prawym przyciskiem myszy, aby uzyskać dostęp do menu stylów.

Kolor adnotacji i wymiarów można zmienić w Opcjach systemu - Kolory.

Po wybraniu adnotacji geometria, do której adnotacja jest dołączona, jest podświetlana. Adnotacje można wybierać, klikając dowolną część opisu, w tym linie ściągnięcia, tekst, linie pomocnicze, linie wymiarowe i strzałki.

W przypadku niektórych adnotacji możliwe jest utworzenie wielu adnotacji bez zamykania okna dialogowego lub menedżera właściwości PropertyManager.

Adnotacje można ukryć, a następnie ponownie je wyświetlić. Aby zapoznać się z rysunkami, zobacz temat Ukrywanie/pokazywanie adnotacji . W przypadku części i zespołów kliknijWidokWszystkie adnotacje , aby włączyć/wyłączyć wyświetlanie.

@+ ;-D

1 polubienie

W rzeczywistości popełniłem duży błąd, zrobiłem notatki z innego widoku, który skopiowałem za pomocą alt + kliknięcie, więc notatki były powiązane z innym widokiem.

Przepraszam, jeszcze raz dziękuję wszystkim.

Nie ma problemu, jeśli twój problem zostanie rozwiązany, umieść go w rozwiązaniu i

Masz prawo do oceny treści, jeśli uznasz ją za jasną i precyzyjną

@+ ;-D