Witaj Społeczności,
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest dodanie generatorów gięcia oprócz domyślnych generatorów solidworks i automatyczne ponowne obliczanie kątów, aby uniknąć faset?
Z góry dziękuję!!
Witaj Społeczności,
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest dodanie generatorów gięcia oprócz domyślnych generatorów solidworks i automatyczne ponowne obliczanie kątów, aby uniknąć faset?
Z góry dziękuję!!
Witam
Czy możesz zrobić zrzut ekranu, aby zilustrować swoje pytanie?
Czy nie jest to tylko problem z jakością wyświetlacza (przejdź do opcji systemowych/jakości wyświetlania)?
Witaj stefbeno,
Solidworks robi dla mnie generatory, ale uważam, że jest ich za mało i zbyt daleko od siebie, celem jest zrobienie więcej, ale nie tak prosto, ponieważ jest to krzywa splajnu, a nie prosty promień.
Witam
Jeśli jest to splajn, często łatwiej jest śledzić go w łukach stycznych, co ogranicza błędy
Jaka funkcja jest używana w solidworks (arkusz blachy, składanie przejścia > jakie opcje?), mały obraz, aby wskazać problem i jasno odpowiedzieć?
Witam
Czy możesz zamieścić sitodruk, abyśmy mogli zorientować się w potrzebie?
Witam, po rozłożeniu znalazłem się z opracowanym dla tej części i generatorami, które są zbyt rozstawione średnio >100mm
Chciałbym na przykład odstęp co 20 lub 30 mm
Zastosowana opcja: Gięta blacha podstawy
Czy możesz również zamieścić zrzut ekranu z funkcją edycji lub udostępniania swojego utworu, w której wersji jesteś?
Witam
Czy to po to, żeby chrupać? A może zrobisz część w toczeniu.
@ac Cobra jakiś czas temu zaproponował rozwiązanie, zaczynając od części objętościowej wykonanej za pomocą szkicu, szkic został wykonany na grubości blachy, a następnie przekształcony w blachę, aby można ją było spłaszczyć.
Zależy to od techniki produkcji i trybu wybranego w SW do składania (chrupanie lub inne)
Nie widzę wielkości pomieszczenia tak jak moi koledzy.
Pozdrowienia
W rzeczywistości nie ma znaczenia, jaka jest część, wyobraźmy sobie, że biorę losową krzywą, która nie jest promieniem, chcę być w stanie chrupać (w rzeczywistości jest to chrupnięcie zozo), ale do tego byłoby konieczne, aby mieć dobre chrupnięcie, generatory, które są dość blisko siebie.
Nie ma prawdziwego konkretnego przykładu, to tylko problem, który stawiam.
Witam
Wydaje się, że jest to wykonalne za pomocą narzędzia "składanie przejściowe "
Dziękuję Ahmed15bout, rzeczywiście dzięki tej opcji możesz wybrać liczbę fałd. Myślałem, że możemy to zrobić, o ile rozwiniemy naszą formę, ale niestety tak nie jest.