Czy masz technikę dodawania prefiksu do zestawu plików znajdujących się w tym samym folderze, na przykład gdy używasz eksploratora solidworks do zmiany nazwy, kto robi to jeden po drugim?
Pewna liczba moich linków jest uszkodzona, ale skorzystam z okazji, aby odtworzyć podzespoły.
Masz narzędzie z pakietu myCADtools, które może spełnić Twoje oczekiwania:
- "ProjectManager" (tutaj), pozwala na zduplikowanie zestawu i wszystkich jego zależności, poprzez zastosowanie funkcji zmiany nazwy. Pod pewnymi warunkami narzędzie "Integracja" również może to zrobić.
OK, twój zestaw jest już gotowy, ale nic nie stoi na przeszkodzie, abyś zduplikował go w innym katalogu, aby dodać żądany prefiks, a następnie usunąć stary projekt.
Przyznam, że szukałem łatwego rozwiązania na zmianę nazwy, ale mam wrażenie, że będę musiał zapisać pod każdym kawałkiem w nowym folderze, aby zachować mały link, który mam i spłaszczyć foldery.
W każdym razie muszę odbudować wszystkie moje maszyny. Pierwsza generacja jest bardzo źle wykonana (początki użytkowania... i kopiowanie starej wersji), a jako że druga podejmuje części z pierwszej... Od razu to się komplikuje.
Nie powinienem był czytać poprzednich pytań od moich kolegów, to sprawiło, że pomyślałem o poprawieniu wszystkich moich plików.... Mam niezły ubaw
W każdym razie dziękuję za informacje, pozwalają mi one kierować moimi wyborami.
Czy próbowałeś z Solidworks Explorer? Trzeba przyznać, że nawigacja jest nieco powolna, ale pozwala na zmianę nazwy poprzez modyfikację linków w zespołach i płaszczyznach.
Tak, ChatNoir zacząłem od eksploratora SW, pozostanie najbardziej praktyczny. Myślę, że to dlatego, że nie rozumiałem sensu korzystania z projectmanagera, ponieważ istnieje funkcja zmiany nazwy, ale nie mogę jej uruchomić. Z drugiej strony dobrze odnajduje moje montaże.