Dodawanie przedrostka pliku solidworks

Witam

Czy masz technikę dodawania prefiksu do zestawu plików znajdujących się w tym samym folderze, na przykład gdy używasz eksploratora solidworks do zmiany nazwy, kto robi to jeden po drugim?

Pewna liczba moich linków jest uszkodzona, ale skorzystam z okazji, aby odtworzyć podzespoły.

1 polubienie

Z poziomu złożenia w SolidWorks:

Tworzysz kompozycję na wynos

Dodaje prefiks

(Pamiętaj, aby sprawdzić rysunki)

Wybiera katalog docelowy

W takim razie OK

Usuń swoje pliki bez prefiksu.

1 polubienie

Jest to możliwe dzięki narzędziu Axemble ProjectManager, które jest płatne, jeśli nie masz pakietu MyCADTools!

http://www.mycadservices.com/store/fr/apps/mycadtools/manuels-d-utilisation/manuel-utilisation-utilitaire-projectmanager.html

Kompozycja działała bardzo dobrze w moim nowym folderze, w którym linki są dobre, ale teraz dochodzę do siebie po kukułce lub 80% linków nie działa.

Spróbuję z project managerem

Dziękuję

1 polubienie

Witam

Masz narzędzie z pakietu myCADtools, które może spełnić Twoje oczekiwania:

- "ProjectManager" (tutaj), pozwala na zduplikowanie zestawu i wszystkich jego zależności, poprzez zastosowanie funkcji zmiany nazwy. Pod pewnymi warunkami narzędzie "Integracja" również może to zrobić.

Pozdrowienia

2 polubienia

Projectmanager pozwala na duplikowanie i zabieranie całości 

Nie odpowiada to temu, czego szukam, ponieważ zestaw ma już odpowiedni prefiks 

Zobaczę z integracją, w przeciwnym razie będę nadal zmieniać nazwę  "jeden po drugim"

OK, twój zestaw jest już gotowy, ale nic nie stoi na przeszkodzie, abyś zduplikował go w innym katalogu, aby dodać żądany prefiks, a następnie usunąć stary projekt.

Pozdrowienia

1 polubienie

Przyznam, że szukałem łatwego rozwiązania na zmianę nazwy, ale mam wrażenie, że będę musiał zapisać pod każdym kawałkiem w nowym folderze, aby zachować mały link, który mam i spłaszczyć foldery.

W każdym razie muszę odbudować wszystkie moje maszyny. Pierwsza generacja jest bardzo źle wykonana (początki użytkowania... i kopiowanie starej wersji), a jako że druga podejmuje części z pierwszej... Od razu to się komplikuje. 

Nie powinienem był czytać poprzednich pytań od moich kolegów, to sprawiło, że pomyślałem o poprawieniu wszystkich moich plików.... Mam niezły ubaw

W każdym razie dziękuję za informacje, pozwalają mi one kierować moimi wyborami.

Czy próbowałeś z Solidworks Explorer? Trzeba przyznać, że nawigacja jest nieco powolna, ale pozwala na zmianę nazwy poprzez modyfikację linków w zespołach i płaszczyznach.

Tak, ChatNoir zacząłem od eksploratora SW, pozostanie najbardziej praktyczny. Myślę, że to dlatego, że nie rozumiałem sensu korzystania z projectmanagera, ponieważ istnieje funkcja zmiany nazwy, ale nie mogę jej uruchomić. Z drugiej strony dobrze odnajduje moje montaże.

Możesz to zrobić w przypadku, gdy chcesz rozwinąć pliki i zmienić ich nazwy

w zespole kliknij Plik/Kompozycja, aby zabrać  i tam będziesz miał możliwość dodania przedrostka lub podfiksu

Na tym poziomie merradfateh proste kliknięcie prawym przyciskiem myszy na zespole pozwala na tę operację w małym menu solidworks 

Próbowałem już tego podejścia, ale niestety ta operacja jest ważna tylko wtedy, gdy wszystkie powiązania między elementami są przestrzegane