Cze wszystkim
Odpowiedź na moje pytanie może być oczywista, ale naprawdę nie mogę jej znaleźć:
Po zapisaniu zbioru wskazań (w moim przypadku w zespole) w drzewie tworzenia tworzony jest folder "zbiór wskazań (1)".
Czy możliwe jest zwiększenie tej listy innych komponentów za pomocą okna dialogowego, przeciągnij i upuść, itp...??
Ze swojej strony nie znalazłem jeszcze żadnego sposobu.
Mały trik, którego używam dzisiaj, ale mimo to bolesny w użyciu, gdy wystarczyłoby wydanie tej listy:
Klikam na mój wybór w drzewie tworzenia i ctrl+klikam na komponent, aby dodać :
Kliknij prawym przyciskiem myszy -> zapisz wybór
Wybór Vouloue zostaje utworzony, pozostaje tylko usunąć poprzedni.
Jak widać, nadal jest to trochę bałagan i gdy musisz to zrobić 30 razy z rzędu, może to stać się bolesne.
pl
15 Marzec 2016 15:14
2
Witam
Przeciąganie i upuszczanie z drzewa konstrukcyjnego lub okna 3D nie działa?
Edycja: nie widzimy zbyt wielu obrazów, jeśli można je umieścić na komputerze.
1 polubienie
Witam
PL słusznie; Jeśli klikniesz lewym przyciskiem myszy część w drzewie tworzenia i przeniesiesz ją z powrotem do folderu, powinno działać.
1 polubienie
To oczywiście to, o czym myślałem na początku, ale nie, to nie działa.
Nie można przesunąć palcem po folderze.
I żaden z nich nie próbuje wsunąć się pod komponent.
1.jpg
Witam
Potwierdzam, przeciągnij i upuść nie działa. Nawiasem mówiąc, pomoc w ogóle nie wspomina o edycji wyborów :http://help.solidworks.com/2016/french/SolidWorks/sldworks/c_selection_sets.htm?id=4e8e0a4ea9e54e77addf3446f704f1b8#Pg0&ProductType=&ProductName =
Podczas mojego ostatniego treningu na SW15 potwierdzono, że te funkcje na razie nie istnieją, wydaje mi się, że jest to nowy 2015 rok, jeszcze nie kompletny.
1 polubienie
Witam
Niestety ta nowa funkcja SW2016 nie pozwala na dodawanie dodatkowych części, jedynym rozwiązaniem jest to, które opisałeś, miejmy nadzieję, że będzie ewoluować w dobrym kierunku.
@+
1 polubienie
Byłam bardzo szczęśliwa, gdy odkryłam nowe stanowisko podczas szkolenia 2015+2016 ^^
Ciąg dalszy nastąpi...
Dziękuję Wam wszystkim
3 polubienia
Nowość w 2015 @Coyote, 2015. ;-)
1 polubienie